Jüri Ratas ütles eile peale Tallinna piirkonnajuhtide nõukogu, et võimalikud tulevased abilinnapead kuulutatakse välja esmaspäevaks. Samas ütles Taavi Aas samuti juba eile, et ühe abilinnapea koha saavad endale rohelised.

Täna sai koalitsioonileping allkirjad ja kokku saigi lepitud ka see, et keskkonna eest vastutava abilinnapea koha saavad endale rohelised. Roheliste juht Züleyxa Izmailova ütles tänasel pressikonverentsil, et tema oleks nõus selle koha vastu võtma, ent lõplik otsus tehakse erakonnas.

Praegustest abilinnapeadest jätkavad üsna tõenäoliselt Kalle Klandorf ja Eha Võrk. Merike Martinson on teatanud, et tema enam abilinnapeana ei jätka, vaid siirdub volikokku lihtliikmeks. Ka on üks koht vaba ametist tagandatud Arvo Sarapuu järel.

Seega - kuuest abilinnapea kohast kolm on jaotatud - Klandorf, Võrk ja Izmailova. Jääb üle veel kolm kohta.

Delfile teadaolevalt pretendeerivad neile senine Kristiine linnaosavanem Vadim Belobrovtsev ja Riigikogu liige Andrei Novikov, kes juhtis Kristiine linnaosa enne Belobrovtsevi. Kolmanda koha võib saada Pirita linnaosa juhtinud Tõnis Mölder.

Taavi Aas aga ütles, et uude linnavalitsusse võidakse luua veel üks abilinnapea ametikoht, mis hakkaks tegelema infotehnoloogiaga. Kes selle ametiga õnnistatud saab, ei ole veel selge.

Praegune linnavalitsus

Abilinnapea - Taavi Aas (linnapea ülesannetes)
Abilinnapea - Kalle Klandorf
Abilinnapea - Mihhail Kõlvart
Abilinnapea - Merike Martinson
Abilinnapea - Eha Võrk
Abilinnapea - puudub

Uus linnavalitsus

Linnapea - Taavi Aas
Abilinnapea - Kalle Klandorf
Abilinnapea - Eha Võrk
Abilinnapea - Züleyxa Izmailova
Abilinnapea - Vadim Belobrovtsev
Abilinnapea - Andrei Novikov
Abilinnapea - Tõnis Mölder
Abilinnapea (IT) - ?