Kopter kukkus alla 2-3 kilomeetri kaugusel Barentsburgi asulast. Päästjate teatel mingit hädasignaali ei antud, vahendab RIA Novosti.

Venemaa eriolukordade ministeerium kinnitas, et helikopter Mi-8 kadus radariekraanidelt Grööni mere kohal 10 kilomeetri kaugusel Barentsburgist, kuhu suundus Vene Piramida asulast. Venemaa energiaministeerium teatas, et viimane side kopteri meeskonnaga oli 20 kilomeetrit enne Barentsburgi.

Kopteri pardal oli kaheksa venemaalast: komandör Jevgeni Baranov, teine piloot Vladimir Frolov, pardamehaanik Aleksei Pouljauskas, tehnik Marat Mihtarov, insener Aleksei Koroljov ning kolm reisijat – Arktika ja Antarktika teadusliku uurimise instituudi töötajad Peterburist Oleg Golovanov, Nikolai Fadejev ja Maksim Kaulio. Energiaministeeriumi teatel liisis kopterit ettevõte Arktikugol.

Ettevõte Konvers Avia teatas, et kopter kuulub neile. Ettevõtte peadirektori asetäitja Dmitri Željazkovi sõnul oli kopteri komandör üks ettevõtte kogenumaid ning tal oli eriettevalmistus tööks Arktika tingimustes.