Viimastel 2015. aasta e-valimistel kulus vanuritel keskmiselt kaks ja kolmekümnestel valijatel kolm minutit oma valiku tegemiseks. Seda valimistel kasutusel olnud logifaili järgi. Üks 104-aastane proua suutis hääletada vähem kui 35 sekundiga. Erand kinnitab reeglit.

Poliitikutel on kindlasti meeltmööda, et neli aastakäiku sajale aastale lähenevaid naispensionäre hääletas 100% internetis. Järelikult ei ole vaja igasse suuremasse asulasse postkontorit ega sularahaautomaati. Ka vajalikud rohud suudaksid nad internetipoe kaudu endale tellida. Pensionärid valdavad briljantselt internetti!

Võrdõiglusvolinik Liisa Pakosta peaks uurima, miks ei ole vanadekodudes eakatele internetituba. Valdades tegutsevates noortekeskustes on pinks ja internet, aga vanadekodudes vaid üks telekas maja keskel. Vaatamata sellele tulevad nad valimispäeval vapralt juhtaja kabinetti, kus on ainuke majaarvuti, ja teevad noortele silmad ette.

Seekord valitseb tehnikavõimekate vanurite osas vaikus. Kas parteid on jõudnud vaikivale kokkuleppele pensioniea tõstmise osas?