Täna jõudis Eesti Kirjanike Liitu urn kirjanik Karl Ristikivi tuhaga. Säilmed olid seni Rootsis Stockholmi Metsakalmistul.

"Sümboolses mõttes on lõpule jõudnud tema kodumaatus, mida ta ise oma loomingus korduvalt mainis," ütles Eesti Kirjanike Liidu esimees Tiit Aleksejev.

"Kodumaatus oli üks etapp Ristikivi kui looja teekonnal. Mul on hea meel, et tema kodupaik ta taas vastu võtab," lisas suure kirjaniku viimaks kodumaale toonud Janika Kronberg, Karl Ristikivi Seltsi asutaja ja eestvedaja.

Kirjanike liidu esindajad on ühisel seisukohal, et oma loomingus ei ole Ristikivi Eestist kunagi lahkunud ning üldajaloolistel teemadel kirjutades jäi ta ikka eesti kirjanikuks, kuigi oli selgelt ka maailmakodanik.

Kuu aja pärast, 18. oktoobril, pühendab Eesti Kirjanike Liit Karl Ristikivi mälestusele kirjandusliku kolmapäeva, millele on oodatud kõik, kes tahavad ajalooliselt olulisele eesti kirjanikule viimset austust avaldada.

Karl Ristikivi maetakse oma sünnipaika Läänemaale Paadrema kalmistule ema kõrvale 28. oktoobril.

Karl Ristikivi sündis 16.10.1912 Läänemaal Saulepis. Hiljem omandas ta Tartu Ülikoolis geograafia eriala. 1943. aastal põgenes ta Soome, sealt hiljem Rootsi, kus elas surmani 1977 aastal.