Mai lõpus rahuldas Tallinna halduskohus MTÜ Eesti Rohelise Liikumise esialgse õiguskaitse taotluse ja peatas Reidi tee teise etapi ehitamiseks väljastatud ehitusloa kehtivuse kuni esimese astme kohtumenetlust lõpetava lahendi tegemiseni. Reidi tee ehitus on siiamaani kohtuotsuse tõttu seisnud.

Tänasel kohtuistungil Tallinna halduskohtus sai nii MTÜ Eesti Roheline Liikumine kui ka Tallinna linn esitada omapoolseid argumente ja seisukohti.

Kaebaja ehk MTÜ Eesti Rohelise Liikumise väitel on Reidi tee ehitus ebaseaduslik, kuna tee projekteerimisel lähtuti 2007. aasta keskkõnnamõjude hindamisest. Kaebaja väidab, et kümne aasta jooksul võib tekkinud olla uusi tegureid, mida peaks kindlasti uurima.

Kohtus võttis sõna ka keskkonnaamet, mille esindajad sõnasid, et nemad peavad 2007. tehtud keskkonnamõjude hinnangut seaduspäraseks ning sellest lähtuvalt võib ka praegu keskkonda mõjutavaid tegureid hinnata.

Tallinna linn oli aga kohtus seisukohal, et projekti ei ole kümne aasta jooksul tehtud selliseid muudatusi, mis võiks keskkonda rohkem kahjustada. Lisaks ei ole keskkonnamõjude hinnangutel aegumiskuupäeva.

Linna esindajad märkisid, et Reidi tee ehitus võib avaldada keskkonnale halba mõju, kuid selliste juhtude puhul peakski tegema kompromisse, sest muidu on infrastruktuuri arendusi võimatu teha.

Tallinna linna läbi viidud uuringu järgi toetab tee-ehitust 54% linlastest.