Kaitsepolitseiamet kinnitas täna päeval, et terrorioht Eestis on seni jätkuvalt madal. Politsei- ja piirivalveamet jätkab oma tavapärast tööd avaliku korra ja inimeste turvatunde tagamisel.

Kapo pressiesindaja Harrys Puusepa sõnul pole ka pärast Soomes toimunud rünnakut vajalik Eestis ohutaset tõsta. "Hetkel meile teadaolevalt ei ole põhjust rääkida Eestis ohutaseme tõstmisest. Loomulikult jälgime arenguid nii Soomes kui Eestis," sõnas Puusepp Delfile.

Euroopa Parlamendi saadik Urmas Paet sõnab, et kuigi Eesti on seni pääsenud sellelaadsetest kuritöödest nagu täna Soomes Turus või eile Barcelonas, on parem karta kui kahetseda.

„Euroopa ohutase on kõrgem kui mõne aasta eest ning kõikvõimalikke äärmuslasi, kes on valmis tähelepanu nimel tapma, on rohkem,“ sõnab Paet Delfile. „Ainuüksi Süürias ja Iraagis äärmuslaste ridades võitlemas käinud Euroopa riikide kodanikke on tuhandeid ning nad kõik on potentsiaalsed mõrvarid ja oht ka tulevikus,“ leiab Paet.

Euroopa Parlamendi saadik arvab, et arvestades äärmuslusega seotud arenguid Euroopas, tuleks Eestil võimalikult kiiresti panustada sisejulgeoleku tugevdamisele.

Soomes Turu kesklinnas toimus täna õhtupoolikul mitmeid pussitamisi ja on kuulda olnud laske. Vähemalt üks inimene on saanud surma.