Delfi fotograaf tabas eile päeval, kuidas valimisliidu Tegus Tallinn tuumiku üks liige Mart Luik ja endine esileedi Evelin Ilves ühes Tallinna vanalinna kohvikus kohtusid ja vestlesid.

"Oleme Mardiga vanad kolleegid EPL aegadest ja ikka vahel arutame elu. Mart kutsub tegusaid inimesi Tallinna tegusamaks muutma ja mina kuulasin, mis mõtted ja ideed on juba olemas," selgitab Evelin Delfile. "Ise olen 200 protsenti oma Hiiumaa kodurestole pühendunud, st pole aega saanud mõeldagi, mis sügisel täpselt saama hakkab - mu plaanid on veel täitsa lahtised. Eelistan arendada maaelu, aga ka mõte pealinn rahvusvaheliseks ja innovaatiliseks toredaks elukeskkonnaks kujundada väärib kindlasti toetust ja hea energia kaasamist," jätab ta otsad lahtiseks.

"Aus vastus - ma ei tea veel, millele sügisel pühendun. Teletöö meeldis mulle väga, toit ja tervis köidavad endiselt. Võib-olla hoopis lahkun Eestist mõneks ajaks, et midagi õppida ja end uue energiaga laadida - 14 tunnised tööpäevad ilma ühegi puhkepäevata viimaste kuude jooksul on ikka paras väljakutse, kuigi väga väga tore - paras piiride nihutamine," nendib ta.

Mart Luik kinnitas eile, et Evelin on ta vana tuttav, vesteldi eri teemadel. "Arutasime ka Tallinna teemasid ja minu uut väljakutset, kuid midagi konkreetset kokku ei leppinud," sõnas ta.

Urmas Sõõrumaa, Jüri Mõisa ja Mart Luige valimisliiduga Tegus Tallinn on Luige sõnul liitunud veidi üle 20 inimese.

Näiteks on nende hulgas Tallinna ühisgümnaasiuumi kommunikatsiooniõpetaja ja kunagine Kultuurikatla tegevjuht Peeter-Eerik Ots, kes loodab panustada pealinnas eelkõige haridus- ja kultuuriellu, kuid muret teeb talle ka liiga vähe tulevikku vaatav linnaplaneerimine.

Kohalike omavalitsuste volikogude valimispäev on 15. oktoobril.