Ringkonnakohus ei rahuldanud vandeadvokaat Aadu Lubergi kaebust, milles ta taotles Vorobeile (36) tapmise ning tulirelva ja öösihiku ebaseadusliku käitlemise eest senisest lühema liitkaristuse mõistmist, kirjutab ERR.

Kohus jättis samaks Vorobeile 28. aprillil Pärnu maakohtus Tarankovi tapmise ning tulirelva ja öösihiku ebaseadusliku käitlemise eest mõistetud üheksa aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse.

Maakohus mõistis Vorobeile karmima karistuse, kui taotles talle kohtuvaidluses riigiprokurör Vahur Verte, kelle hinnangul tulnuks talle mõista seitsme aasta ja üheksa kuu pikkune vangistus.

Kaitsja Aadu Luberg palus maakohtul arvestada süüd kergendavate asjaoludega, sealhulgas sellega, et Vorobei pani kuriteo toime ähvarduse mõjul.

27. veebruaril alanud protsessil tunnistas Vorobei end täielikult süüdi. Oma viimases sõnas kinnitas Vorobei, et kahetseb kuritegu.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi tulistas Vorobei Tarankovi (63) surnuks mullu 13. septembril Läänemaal Saunja külas tekkinud tülis.

Keskkriminaalpolitsei pidas Tarankovi lähedase peretuttava poja Juri Vorobei tapmises kahtlustatuna kinni mullu 22. septembril Tallinnas vahetult enne Tarankovi matuseid ning prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal ta vahistati.

Tarankovi peeti Eesti organiseeritud kuritegevuse ja selle katusorganisatsiooni ehk ühiskassa juhiks 1990. aastatest.

Karistusseadustik näeb tapmises süüdimõistmisel ette kuue- kuni 15-aastase vangistuse.