"Pagana kerge on keelata. Ühe anonüümse vihje peale ! Aga välja pakkuda mõni hea lahendus, see käib ametile juba üle mõistuse. Mitu töökohta need pagana ametid lastele suveks loonud on? Kas kaubanduskeskuses hängiv, arvuti taga toas losutav või igavusest niisama ringi jõlkuv laps on okei? Kõik emad-isad ei puhka suvi läbi nagu riigikogu, palka neile ka ei maksta mitte töötamise eest. Nii ongi lapsed üksi ja nüüd ei tohi nad kambakesi lehti ka enam müüa."

"Mul on lapsed ja eriti armsad lapselapsed, vallatud ja sõnakuulmatud sageli, kipuvad tõepoolest arvutisse ja nutitelefoni. Päris hakkaja tuleb olla, et neid sealt eemale tõmmata. 40-aastase arstistaažiga arvan teadvat, et liikluses sagimine ja jääkgaaside hingamine ei ole mitte nii ohutu, et rahahimu pärast laste tervisega riskida. Kas teie olete käinud oma lastega matkal, seikluspargis, Lottemaal, olete koos nendega nädalavahetusel nurmel kanavarbaid korjanud ja isegi palli mänginud? Tehke seda ja te näete, et nad saavad aru, et rahast on veel olulisemaid asju ja elamusi, olge terve!"

"Soovisin alati, et lapsest ei kasvaks siidikäppa ega käpardit. Jah, tegelesin tütrega nii palju, kui vähegi võimalik: pidevalt looduses, metsas, matkasime. Tütar õppis suurepäraselt nii telki üles panema, lõket tegema jm. Ujuma õpetasin, suusatama, sporti tegi. 14-aastasena oskas juba päris kenasti kastiautoga sõita. Suviti käis ta alati tööl, lõpetas medaliga gümnaasiumi, TÜ magistratuuri, praegu töötab edukalt IT-alal, abielus. Kui lapselapsed tulevad, kavatsen samamoodi ka nendega tegutseda. Rahahimu ei ole ma lapses liigselt küll kasvatanud, küll aga seda, et tööd tuleb teha ja raha mitte raisata. Mis kõige tähtsam, laps sai maast madalast ise vastutada, ei mingit täditsemist, ega ninnunännutamist. Arvan, et ühelt isalt rohkem vist nõuda ei saa, või kuidas?"

"Minu laps töötas paar suve tagasi ajalehe müüjana. Korraga anti 7-10 lehte müüa ja ta teenis kuskil 40 minutiga 7 eurot tasu + tipp. Laps oli õnnelik ja meie. Ja nüüd on vaja järgmist majatäit ametnikke, kes meie 30-aastaseid lumehelbekesi esimesele töökohale aitaksid."

"Kas oleme Ameerika? Selle töö parim osa on see, et lapsed saab arvuti tagant ära ja laste sotsiaalne suhtlustase areneb. Boonuseks palk. Ise ostan suvel meelega ajalehe lapse käest, sest tean, et nemad tõesti tahavad tööd teha."

"Tule taevas appi, riigiametnikel pole tõesti midagi teha, kui nüüd juba lapsi käsutada. Ametnike poolt kasvatada lastest saamatud, kes ise ei saa edaspidi millegagi hakkama. Kus on Tööinspektsioon, kui lapsed koolis käivad ja kaaluge, kui rasked ranitsad seljas, siis võtke sõna.
Eluaeg lapsed tööd teinud. Ise olin ka 12.a. ja töötasin kunagi kolhoosi põllul täiskasvanutega koos. Rohisin kaalikaid, kapsaid jm., ikka 8 tundi päevas. Mida vanemaks, seda rohkem suuremate töid sai tehtud. Keegi ei halanud, teenisin omale taskuraha ja oli õnnelik."

"Minult võetaks vist vanemlikud õigused ära, kui ma oma lapsi nii kasvataks, nagu omal ajal kasvatasin: vanemad lapsed hoidsid nooremaid, poisid hakkasid isa kõrval varakult muru niitma ja puid lõhkuma (palju füüsilisem ja ohtlikum töö kui ajalehti müüa). Põhikooliealisena otsisid juba ise omale suveks mingi tööotsa - mõnele remondimehele appi või jäätist müüma. Jah, aeg-ajalt sattusid mölakate otsa ka, kes neid julmalt ära kasutasid, aga said kogemuse, et võõrast inimest ei saa sinisilmselt usaldada. Kust see laps oma töökogemuse ja -harjumuse siis saab, kui kõik ära keelatakse?"

"Uskumatu. Oleme hädas, et meie lapsed on elukauged arvuti taga istujad ja nüüd on mingid tarkpead avastanud, et lapsi ei või neile sobivatele töödele kaasata. Lastele tuleb leida rohkem töökohti, kus vähemalt suvel kui mitte aastaringselt sobivat tööd pakkuda, et veidi oma taskuraha teenida."

"Mida need lapsed suvel tegema peaksid siis? Paljudel vanematel ei ole lastele taskuraha anda ja see on laste ainus võimalus natukenegi raha saada, et endale midagi lubada. Sularahaga arveldamine ohtlik? Siis peaks tegelema pigem ikka sellega, miks see on ohtlik, mitte lihtsalt ära keelama. Sama loogika järgi võiks Euroopas tänavatel, lennujaamades ja üritustel käimise keelustada, kuna see on ohtlik. Võõrandame lapsed aga sellest ohtlikust ja reaalsest elust kuskile mulli sisse Minecrafti maailma ja loodame, et täiskasvanuks saades saavad nad kuidagi hakkama?"

"Kasvatame järjekordselt üles põlvkonna, kellel pole mingit aimu, mis tähendab töötegemine ja pärast halame, et noored on laisad, ei taha tööd teha."