Liive usub, et USA lahkumisega Pariisi lepe ei kao, kuna paljud suurriigid on juba kinnitanud, et nemad kindlasti jätkavad selle leppega. Tema hinnangul on Pariisi leppel visiooniloov tähendus, vahendas ERR "Aktuaalset Kaamerat".

Liive hinnangul määrab üha rohkem maailmas toimuvat see, mida teevad edumeelsed firmad ja millised on inimeste eelistused.

"Ja kui vaatame ka USA edumeelsete firmade reaktsioone, siis tegelikult nemad pole sellest plaanist loobunud. Nii et võib öelda isegi nii, et tänapäeval muutused maailmas toimuvad mitte tänu poliitikale, vaid vaatamata sellele," ütles ta.

Teiste hulgas on kinnitanud Hiina, et tema jätkab Pariisi leppega. Liive sõnul on Hiina kõige suurem saastaja ning Hiina jaoks on taastuvenergia arendamine paljuski ka õhukvaliteedi küsimus.

"Hiina linnad on täidetud väga tihti suduga, hiinlaste elujärg paraneb ja nad pole sellega rahul. Kuid väga oluline on ka see, mis taastuvenergia arengut soodustab - see on tehnoloogia kiire areng ja hindade langemine. See kindlasti mõjutab rohkem taastuvenergia arengut juba täna, kui üksikute poliitikute avaldused," lisas ta.