Kui mootorrattur lõpuks pidurdas hoo maha, et teha manööver, otsustas patrull mootorratturi teelt välja suruda, kirjutab Krimi24.

Delfi kirjutas täna hommikul, et Tallinnas ajasid politseipatrullid eile öösel taga peatumismärguannet eiranud mootorratturit. Politsei pressiesindaja ütles Delfile, et kinnipidamisele eelnevalt sõitis mootorrattur Tallinna linnas 200 km/h.

21. aprilli öösel märkas politseipatrull Pirita tee suunas sõitvat mootorratast, mille kiiruseks mõõdeti 101km/h. Patrull andis peatumismärguande, mida mootorrattur eiras ning jätkas kiirust lisades sõitu. Mootorratas sõitis mööda Pirita teed Kloostrimetsa ja sealt edasi Pärnamäe teele, tehes suurel kiirusel ohtlikke manöövreid.

Lähenedes Narva maantee ja Vana-Kuuli ringristmikule pidurdas mootorratas manöövri sooritamiseks hoo maha ja patrull tegi otsuse mootorrattas teelt välja suruda.

Ratast juhtis 22-aastane mees, kel puudus vastava kategooria juhtimisõigus. Lisaks kukkus rattalt maha kaasreisija, 22-aastane naine. Mõlemad viidi tervisekontrolliks haiglasse.

Kesklinna politseijaoskonna patrullitalituse juhi Taavi Kirsi sõnul oli mootorratta väljasurumine väiksel kiirusel läbimõeldud otsus, millega hoiti ära tõsisem õnnetus. „Politsei sekkub otsustavalt, kui teel sõidab ligi 200km/h ja tahtlikult peatumismärguannet eirav juht, kes võib olla teistele ohtlik. Ülisuurel kiirusel toimunud avarii puhul oleks tõenäoline, et raskeid vigastusi oleks saanud nii mootorrattaga sõitnud noored kui ka juhuslikult teele sattunud inimesed.“