Ratas ja Ryan andsid kell 14:45 ka ühise pressikonverentsi.

"Ameeriklased austavad väga teie kultuuri ja ajalugu," sõnas Ryan alustuseks. "Tudengina laulvat revolutsiooni jälgida oli niivõrd inspireeriv."

Ryan rõhutas, et nii demokraatide kui vabariiklaste, seejuures president Trumpi suhtmine Natosse on väga toetav. "Usume, et NATO on jätkuvalt ülioluline, võib-olla rohkem kui kunagi varem," ütles Ryan. "Tahame tänada Eestit, et te olete juhtiv riik," lisas spiiker, viidates kaitsekulutustele, mis ületavad 2% Eesti riigieelarvest.

Ryan lisas veel, et hindab Eesti valmisolekut kaitsta end küberrünnakute eest.

Pressikonverentsil viibisid ka välismaised ajakirjanikud - näiteks jõudis Reutersi ajakirjanik küsida Ryanilt USA tervishoiusüsteemi puudutavate seadusemuudatuste kohta. "Te küsite minult tervishoiust siin, Eestis?" küsis Ryan, kuid andis siiski napisõnalise vastuse.

"USA panus Euroopa julgeolekusse on märkimisväärne – Eesti inimesed hindavad seda kõrgelt," ütles Ratas ja lisas, et Eesti on usaldusväärne liitlane, kellele USA võib alati kindel olla. Peaminister Ratas rõhutas spiiker Ryani toetuse olulisust selles, et Balti regiooni julgeoleku kindlustamiseks jätkuks ja kasvaks USA Euroopa heidutusmeetmete (European Deterrence Initiative) rahastamine.

Julgeolekuolukorrast rääkides rõhutas peaminister Ratas samuti, et Eestisse saabunud liitlasvägede lahingugrupp on NATO usutava heidutuse oluline komponent ning selge märk liitlaste solidaarsusest. „Teeme koostööd rahu nimel ja USA võib alati Eestile loota, nii terrorismivastases võitluses või muidu.“

Peaminister Ratas toonitas, et julgeolek ei ole iseenesestmõistetav ja see ei ole tasuta. „Meie jaoks on oluline, et kui eeldame oma liitlastelt abi, siis peame täitma ka üheskoos seatud eesmärke.“

Eesti EL eesistumisest rääkides rõhutas Peaminister EL ühtsuse olulisust ning tutvustas Eesti eesistumise prioriteete ning kinnitas, et meie sooviks eesistujana on tugevad suhted Euroopa Liidu ja USA vahel. Samuti peab peaminister Ratas strateegiliselt oluliseks TTIP-ga edasi minekut.

Ryaniga on kaasas veel kongresmenid Mac Thornberry, Brian Mast, Don Bacon, Martha Roby, Jeb Hensarling, Ron Kind ja Gregory Meeks, kellest viimased kaks on demokraadid ja ülejäänud vabariiklased.