PPA juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe ütles Delfile, et tegemist on Eesti-Soome ühisreidiga. Eesti politseinikud ja teised ametnikud on kohal ka Helsingis, Soome kolleegid aga siin. Kohal on ka töötajad maanteeametist ning maksu-ja tolliametist.

Lisaks juhtide võimalikule joobele kontrollitakse ka kommertssõidukite tehnilist korrasolekut ning nende juhtide kinnipidamist töö- ja puhkeaja seadusest. MTA kontrollib ka veokite kaubadokumente ning seda, kas kasutatakse õiget kütust.

"Kell 9.30 Helsingist saabunud laevalt peeti kinni üks alkoholi tarvitanud autojuht ning üks juht, kes rikkus töö- ja puhkeajaseadust. Ühel veokil ei olnud koorem kinnitatud nõuetekohaselt," ütles Tikerpe ning lisas, et ka üks tabatud joobes autojuht liiga palju.

Pärastlõunal andis politsei teada, et jätkuvalt oli tabatud üks joobes juht ning lisaks tabati roolikeeraja, kelle rindkere ei katnud turvavöö. Mitmel veoautol oli aga koorem kinnitamata ning leidus veokijuhte, kes polnud piisavalt välja puhanud.

"Reisimine kahe riigi vahel on läinud tavaliseks ja tavaliikluses me sõiduki dokumente kaasas ei kanna, kuid Soome reisides tuleks dokumendid siiski kaasa võtta," lisas Tikerpe.