Alusta semestrit karnevaliga. Või lõpeta. Selliselt lõppes minu esimene õppimisrohke ja projektidest pungil semester Saksamaal, kus huumorit pole ja inimesed on efektiivsed.

Hei sina, lugeja, saame tuttavaks!

Mina olen Ragnar, 21-aastane informaatikatudeng Saksamaa linnas Dresdenis, kes just hiljuti lõpetas oma teise õppeaasta esimese semestri! See oli küll palju infot täis lause.

Nimelt otsustasin mina, kes muidu peaks praegu õppima TTÜs, teha ühe õppeaasta Saksamaal, et elada natuke iseendaga ja kogeda ka muut maailma peale Eesti. Küsimusele, miks just Saksamaa, vastaksin ma selliselt, et olen eelnevalt saksa keelt õppinud ning soovisin seda põhjalikumalt selgemaks õppida.

Ainult, et viimati õppisin saksa keelt 8. klassis! Ning olgugi, et valdavalt õpivad Erasmuse tudengid välismaal inglise keeles, siis Saksamaal on ülimalt raske leida ülikoolides valdkondi, kus õppekeeleks oleks inglise keel. Ja kui leidubki selline õppeala, siis on see enamasti majandus või rahvusvahelised suhted. Informaatikat sa naljalt ei leia. Või jätsin kahe silma vahele. Lisaks pidin ka otsustama, et ühe semestri asemel teen terve õppeaasta. Seda otsustasin juba isiklikul põhjusel, et kui juba lähme, siis läheme täie rauaga! Teiseks kaudseks põhjuseks osutub asjaolu, et Saksamaal hakkab ülikool üldiselt oktoobris, kui meil Eestis algab see tavapäraselt septembris. Hoides ära ebameeldivaid kolimisi kevadsemestril, otsustasin jääda aastaks! Ah jaa, ja linnaks osutus Dresden, mis jääb Berliinist 200km lõunasse.

Lühikokkuvõte: hull eestlane läks aastaks Saksamaale saksa keeles informaatikat õppima kaheaastase saksa keele kogemusega, mida ta viimati praktiseeris viis aastat tagasi.

…ja juba lõpetas ta esimese semestri!

Selles esmakordses postituses ei hakka ma kokku võtma oma esimest
õppeaastat, sest see osutuks liiga pikaks, pigem keskendume
lähisündmustele ja meenutused tulevad hiljem.

Selles esmakordses postituses ei hakka ma kokku võtma oma esimest õppeaastat, sest see osutuks liiga pikaks, pigem keskendume lähisündmustele ja meenutused tulevad hiljem.

KARNEVAL! MÖLL JA PIDU!

Selliselt kirjeldaksin elu esimest karnevali Kölnis, kus neli päeva sai pidutsetud ja eksamiperioodist välja puhatud. Ägedaim asi oli see, et väljasõit hakkas tund aega peale viimase eksami kirjutamist! Alustasime Dresdeni Hauptbahnof’ist (põhirongijaam saksa k.) rongiga sõitu Kölni, mis asub Dresdenist autoga ca 600km kaugusel. Olin kaasas oma kursusekaaslasega ning tema kahe hea sõbraga,, kes õpivad mehhaanikat. Minu teine hea kursusekaaslane (mitte see, kes kaasas oli :D) läks tüdruksõbraga puhkusele Riia. Tagasi tulles ütles, et Riias on väga sõbralikud inimesed ja Baltikum on alahinnatud. Väga viis!
Rongisõidul vahetasime ühe korra Leipzigis rongi ning istusime kõige uuema rongi peale Saksamaal!
Kõige uuem rong Saksamaal ICE4 (Jääaeg 4)

Lisaks mugavale rongisõidule õppisin selgeks ka uue kaardimängu, Skati, mis on Saksamaal väga levinud kaardimäng.

Kebab on Saksamaal üks põhilisimaid kiirtoite

Lõpuks jõudsime ka Kölni ning sealt edasi öömajja. Nimelt kavatsesime me olla Kölnis reedest teisipäevani ning ööbimispaigana oli plaanitud Ralphi venna ühiselamu. Kui jõudsime kohale, leidsime endale kohad magamiseks. Järgnevalt hakkasime selga panema astronaudikostüüme, sest kes läheb karnevalile ilma kostüümita! Tõsiselt, linn kubises kostüümidest, alustades SWAT politseinikest ja punkaritest lõpetades oma lemmikanime cosplaydega. Meie kostüümid ei olnud küll uhketest materjalidest: tavalised keemiatunnis kasutatavad ohutuskombed, kuid millest osava käsitööga valmisid elutõed astronaudikostüümid! Olime pannud nendesse kõvasti effort'it ja olime väga rahul!

Kõik, mis nelja päeva jooksul Kölnis toimus, võib võtta kokku lühidalt: paras pidu ja karneval! Kõik klubid ja popimad kohad olid ääreni täis, tipptundidel sai vaevu trammi või U-Bahni sissegi (trammi ja metroo järglane). Ning iga piduline teab, et suure möllu vahel peab ka ennast uuesti tankima toiduga (loe: kebab). Kebab on Saksamaal üks põhilisimaid kiirtoite ja kindlasti ka minu lemmik. Ent Kölni kebabid kahjuks jätsid mind külmaks, sest minu kodu ümbruses on kaks kebabikohta, mis on mõlemad odavamad ja kordades paremad.

Karneval jõudis esmaspäeval haripunkti, kui läbi terve Kölni toimus suur ja uhke paraad. Paraad algas juba hommikul kell 10, kuid meie jõudsime kella 11ks kohale. Paraad oli tõesti uhke, igal grupil olid väljas uhked maskotid ning traktorid vedasid endi järel suuri platvorme, kus pidulised viskasid rahvale kommi ja magusat. Simon mainis, et paraadi jooksul visatakse üle 5oo tonni maiustusi. 500 TONNI MAGUSAT! Õnneks oli meil ka kott kaasas ning jõudsime umbes 5 kilogrammi sellest suurest hulgast endale koguda.

Viimasel päeval tegime kõik endast oleneva, et võtta veel karnevalist viimase. Teisipäeval sõitsime juba lõunase rongiga tagasi Dresdenisse, mängides taas põnevat kaardimängu Skati.

Nüüd olen mõnda aega enda korteris tagasi ja puhkan puhkusest. Kuid väga kaua ei olegi saanud puhata, sest lisaks töötan ka osalise ajaga kodus. Järgmine kord pajatan ehk rohkem oma õppimistest, kodust ja ehk millestki muust.

Auf Wiedersehen!