Parvlaev Subsea Seven väljus täna hommikul kell 8.15 Hiiumaalt Sõru sadamast ja asus teele Triigi poole. Reis pidi kestma üle tunni aja, kuid umbes poolel teel jäi mootor seisma ja kuna probleemi lahendamine võttis aega, venis reis kolmetunniseks. Laev sildus Saaremaal Triigi sadamas kell 11.30.

Reisi venimise tõttu tuli Kihnu Veeteedel tühistada Triigist kell 9.30 väljuma pidanud reis. Samuti märkis ettevõte, et häireid võib esineda ka õhtustes väljumistes, ja palus jälgida teateid kodulehel. Hiljem kinnitas ettevõte, et õhtused väljumised toimuvad graafiku järgi. Nii peaks laev väljuma Sõrust kell 17.30 ja Triigist taas kell 19.

Kihnu Veeteede juhatuse liige Andres Laasma selgitas, et põhiliseks viivituse põhjuseks olid jääolud, kuna meri oli Triigi pool püsivalt jäätunud ja laeva kiirus tavapärasest märkimisväärselt väiksem. "Värske sõidukanali sissemurdmine võtab alati tavapärasest mõnevõrra rohkem aega," selgitas Laasma.

Peale selle tuli Laasma sõnul meeskonnal kell 9.24 mõneks ajaks peamasin seisata, sest raskemates jääoludes tekkis vajadus muuta peamasina jahutusrežiimi. "Tegemist ei olnud otseselt rikkega, vaid meeskonna reaktsiooniga jahutusüsteemi parameetritele," märkis Laasma.

Esmaspäeva hommikul sõnas Laasma, et ilmastiku ja jääolud praegu probleeme ei tekita ja liini teenindamine toimub vastavalt graafikule.

Sama laev jäi merele mitmeks tunniks triivima ka reedel. Laev väljus ka siis kell 8.15 Hiiumaa sadamast. Umbes tund aega hiljem läksid tuled 30 sekundiks kustu. Selgus, et mootor jäi seisma ning selle käivitamine ei õnnestunud. Reisijad olid rahulikud ja positiivsed, laevafirma kulul toimus toitlustamine.

Kella 13–14 ajal saabus kalalaev Amazon, mis pukseeris parvlaeva tagasi Sõru sadamasse. Nii olid reisijad merel umbes kuus tundi ja jõudsid siis samasse kohta tagasi, kust reisi alustasid.

1971. aastal ehitatud parvlaev Subsea Seven mahutab kuni 75 reisijat, sealhulgas 50 salongis, ja saab pardale võtta kuni 20 sõiduautot sõltuvalt nende suurusest või alternatiivina kaks kuni 19 meetri pikkust autorongi.