Osa reaktsioone president Kaljulaidi otsusele mitte hõlmata oma ametitegevusse kirikuskäimist on loonud mulje, et tegu on erakordse traditsioonide eiramisega. EELK peapiiskopi Urmas Viilma kommentaarist ei ilmne, nagu ootaks kiriklik institutsioon ilmalikult suuremat religioossust.

Meie Maas ilmunud, Andrus Kivirähkile ja Mart Soidrole antud intervjuus ütles Kaljulaid, et jõulude juurde ei kuulu ilmtingimata kirikus käimine. "Jõul on üks vana sõna, mis seostub pööripäevaga," sõnas Kaljulaid.

Peapiiskop Urmas Viilma seda seisukohta pahaks ei pane: "Andrus Kivirähuga seotud artikleid ja intervjuusid on alati lõbus lugeda, eriti kui peategelasteks on Jumal, piiskop, president või valitsuse liikmed. Neid lugusid ei saa ju tegelikult võtta tõsisemalt kui Rohke Debelaki libauudiseid. Märksa tõsisemalt võtan president Kersti Kaljulaiult advendiajal saadud meeleolukat kaarti, mille kohta ta ise oma Facebooki lehel ütleb, et see on jõulukaart, mitte pööripäevakaart."

President Kaljulaidi jõulukaart:

President Kersti Kaljulaidi jõulukaart

Presidendi digitaalset jõulukaarti näeb siit.

Muu hulgas väljendas Kaljulaid samas usutluses veendumust, et usk ja uskumatus on iga inimese vaba valik. "Igaühel peab vabadus olema. Ja usuvabaduse teine pool on uskumatuse vabadus," sõnas ta.