Eesti kaitse- ja julgeolekutööstuse innovatsiooni klastri juhi Ingvar Pärnamäe sõnul on 2016. aastal loodud kaitse- ja julgeolekutööstusele uusi võimalusi, mis on viinud sektorit arengus suure sammu võrra edasi. “Eesti kaitsetööstusettevõtted on sel aastal teinud olulise arenguhüppe nii innovaatilises tootearenduses kui ka ekspordivõimaluste kasutamises, luues seeläbi kõrget lisandväärtust nii Eesti kui ka Euroopa majandusse ja julgeolekusse,” ütles Pärnamäe.

Pärnamäe sõnul on Eesti kaitsetööstuse ettevõtted suutnud end sel aastal tõestada olulistele välispartneritele, olles usaldusväärseks kaitsetööstusvaldkonna partneriks Euroopast Lähis-Ida riikide ja USAni ning panustades samal ajal oma koduriigi julgeolekusse, majandusse ning tööhõivesse. “Aastafoorumil on võimalus saada ülevaade meie kaitse- ja julgeolekutööstuse ettevõtete saavutustest ning kaasa mõelda, kuidas rakendada seniseid kogemusi ja valdkondlikke võimalusi läbi tootearenduse, ekspordi ja rahvusvahelise koostöö veelgi enam nii ettevõtete kui ka Eesti riigi jaoks,” rõhutas Pärnamäe.

Aastafoorumil astuvad üles ja aruteludes osalevad teiste seas Riigikaitsekomisjoni esimees Hannes Hanso, Kaitseministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov, Välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö osakonna peadirektor Jüri Seilenthal, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu osakonna juhataja Kaupo Reede, Eesti Kaitsetööstuse Liidu nõukogu esimees Kuldar Väärsi ning Eesti kaitse- ja julgeoleku innovatsiooni klastri ettevõtted. Lisaks osalevad foorumil mitmed väliskülalised – Rootsi Kaitse- ja julgeolekutööstuse Liidu asejuht Niklas Alm, Euroopa ühe suurima kaitsetööstusettevõtte MBDA asepresident Didier Philippe jpt.

Eesti kaitse- ja julgeolekutööstuse aastafoorumil kuulutatakse välja ka Aasta Kaitsetööstusettevõte 2016. Auhinna annab üle kaitseminister Margus Tsahkna. Varasematel aastatel on Aasta Kaitsetööstusettevõtte tiitli pälvinud Baltic Workboats (2013), Cybernetica (2014) ning Defendec (2015).