Suursaadik Bambus märkis avamisel, et Jersey on väga huvitatud Eesti e-valitsemise ja elektroonilise identiteedi kogemustest ning kinnitas valmisolekut koostööks selles vallas. „Väiksus võib olla eeliseks digiühiskonna rajamisel. Jerseyl on olemas ambitsioon saada digitaalseks liidriks ning soovin neile edu julgete otsuste tegemisel,“ lausus suursaadik.

Lisaks aukonsuli esinduse avamisele kohtus suursaadik Jersey valitsuse liikmetega, külastas finantsteenuste järelevalvekomisjoni ja saare digitaalteenuste keskust. Kohtumised keskendusid praktiliste koostöövõimaluste leidmisele.

Auberon Ashbrooke tegutseb aukonsulina alates 2016. aasta septembrist ning tema konsulaarpiirkonnaks on Kanalisaared. Aukonsuli põhiülesanneteks on Eesti kodanikele konsulaarabi andmine ning majandus- ja kultuurikontaktide. Aukonsuliga saab ühendust telefonitsi +44 7700 707340 ning e-kirja teel Auberon.Ashbrooke@mfa.ee.

Jersey on suurim ja lõunapoolseim Kanalisaartest. Saar kuulub Inglise kroonile ning Jersey valitsejaks on kuninganna Elizabeth II, kuid saar on omavalitsuslik iseseisva parlamendi ning õigus- ja finantssüsteemiga. Jersey ei ole Ühendkuningriigi osa ega kuulu Euroopa Liitu. Saare rahvusvaheliste suhete ja kaitseküsimuste eest vastutab Ühendkuningriigi valitsus.