Ringkonnakohus nõustus kannatanu esindajaga, et asjas tuleb teha täiendav liiklustehniline ekspertiis ja selgitada välja tegelik ohu tekkimise aeg politseisõiduki jaoks, teatas kohtu pressiesindaja.

Kohus leidis, et praeguseks kogutud tõendite vahel on vastuolu. Kõrvaldamata on jäetud kahtlus patrullsõidukit juhtinud politseiniku ütluses, et ta nägi kahte sõiduteed ületavat inimest vaid hetk enne kokkupõrget. Samuti on välja selgitamata, miks juht nägi teel olevaid isikuid alles viimasel hetkel, kui tegu oli hästivalgustatud alaga ja jalakäijad olid ületanud juba mitu sõidurada mittepiiratud nähtavusega teel.

Kriminaalasjas alustati menetlust eelmise aasta 21. novembril, kui alarmsõidul olev politseibuss sõitis varahommikul Riia ja Akadeemia tänava ristmikul ülekäigurajal otsa jalakäijale, kes hukkus sündmuskohal. Selle aasta 21. juulil koostas Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör menetluse lõpetamise määruse ja 1. septembril jättis riigiprokuratuur sellele esitatud kannatanu esindaja kaebuse rahuldamata. Seepeale pöördus kannatanu esindaja Tartu ringkonnakohtusse.

Tänane kohtumäärus on lõplik ja seda ei saa vaidlustada.

Riigiprokuratuurist öeldi Delfile kommentaariks, et kohtumäärus kuulub täitmisele, mistõttu ilmselt uuritakse siis eelpool mainitud asjaolusid edasi.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja lisas Delfile, et politsei viib läbi täiendava toimingu selgitamaks, kas kannatanu esindaja püstitatud oletus nagu võinuks autojuht märgata jalakäijaid varem, on kriminaalasjas kogutud tõendeid arvestades ümberlükatav või kinnitatav.

Mullu 21. novembri varahommikul, kell 5.09 juhtus traagiline õnnetus Tartu kesklinnas, kus alarmsõidul politseibuss sõitis otsa 20-aastasele mehele. Jalakäija hukkus sündmuskohal.

Esialgsetel andmetel liikus õnnetusse sattunud politseibuss mööda Riia tänavat kesklinna suunas ning alarmsõitu tehes kasutati vilkureid, kuid mitte sireeni. Õnnetus juhtus Riia mäel ülekäigurajal, kus teed ületasid kaks meest. Neist üks sai politseibussilt löögi ja hukkus sündmuskohal. Teine mees õnnetuses vigastada ei saanud.

Politseisõidukit juhtis Tartu politseijaoskonna patrullpolitseinik, 25-aastane mees. Sõiduk oli teel kesklinna, kuhu oli samal ajal kaks väljakutset. Neist üks puudutas ööklubis joobes inimeste osalusel toimunud kaklust ning teise puhul teatati politseile, et väidetavalt ähvardas Ülikooli tänaval üks mees teist relvataolise esemega.