Teistes koolides jäi õpilaste keskmine eesti keele riigieksami tulemus alla 80 punkti. Eelmisel aastal oli koolide kõrgeim keskmine Tallinna prantsuse lütseumis, kus eksamit sooritas 56 õpilast, kelle keskmine tulemus oli 84,1 punkti. Tänavu on Tallinna prantsuse lütseum tabelis kolmandal kohal: eesti keele eksamit sooritas 51 õpilast, kelle keskmine tulemus oli 79,1 punkti.

Järgnesid Tallinna reaalkool, kus eksamit sooritas 105 õpilast, kelle keskmine tulemus oli 79 punkti, Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium, kus eksaminande oli 65 ja keskmine tulemus 77,1 protsenti ning Häädemeeste keskkool, kus eksamisooritanuid oli vaid 13, kuid nende keskmine tulemus 76,1 punkti. Eesti keele riigieksami tabelis seitsmendal kohal on Tõstamaa keskkool, kus eksamit sooritas üksnes üheksa õpilast. Nende keskmine tulemus oli 75,9 punkti.

Tabeli lõpus on Maardu gümnaasium, kus eksami sooritajaid oli seitse ja nende keskmine tulemus oli 28,6 punkti. Eelviimasel kohal on Tallinna Sikupilli keskkool 22 eksaminandiga, kelle keskmine oli 39,5 punkti.

SA Innove hariduse agentuuri juht Tanel Oppi ütles tulemusi tutvustades, et eesti keele riigieksam oli praegusel kujul tänavu viiendat aastat. Tulemus oli tema kinnitusel läbi aastate stabiilne ehk õpilastele jõukohane. Eesti keele eksamit tegi 6884 eksaminandi ja eksami keskmine tulemus oli 62,7 punkti. Keskmine tulemus on sarnane eelmiste aastate tulemustega.

Mehi oli eksami sooritajate seas 3030 ja nende keskmine tulemus oli 58,3 punkti. Kõige väiksem punktide arv oli kuus. Vähemalt 90 punkti sai eksamil 2,4 protsenti ehk 72 noormeest. Üks noormees kirjutas eesti keele eksami ka sajale punktile.

Naissoost eksaminande oli tänavu 3854, keskmine tulemus oli 66,1 punkti. Kõige väiksem punktide arv oli tütarlaste seas 11 punkti. Vähemalt 90 punktile kirjutas eksami 5,9 protsenti naissoost eksaminandidest ehk 226 tüdrukut. Sajale punktile kirjutas eksami kolm tütarlast.

Eelmisel aastal tegi eesti keele eksamit natuke enam ehk 6909 eksaminandi ja eksami keskmine tulemus oli veidi madalam ehk 61,9 punkti.