„Soojad villasegused kostüümid, kudumid ja ajatud mantlid on selle hooaja absoluutsed lemmikud Sügise ja talve vaheline aeg toob esiplaanike erinevad pitsid, tviidi, flanelli ja sooja villase kanga.
Jakkide siluetid varieeruvad lühikesest poolpikani. Moes on rõhutatud vööjoon ja –õlg. Väga jõuliselt tungib trendina peale poolvoodriga pintsak, mis muudab selle klassikalise riideeseme kergeks ja keha järgi vormuvaks. „Sel hooajal pakutakse jakke enamasti pükskostüümina, sealjuures on püksid kas pikad ja laiad või siis hoopis moodsalt kitsad ja pahkluusid paljastavad,“ täiendab Merle Lõhmus.

Pükstetrendid osas toob Merle Lõhmus esile culotte-lõikelised püksid ehk n-ö püks-seeliku. „See on selle sügise kõige olulisem püksimudel, mida on lihtne kombineerida nii formaalsete jakkide kui ka pehmete kudumitega, samaväärselt kaunis nii stilettode kui ka tennistega,“ lisab ta.

Seelikud peibutavad geomeetria ja plisseeriga. „Võidukäiku jätkab plisseer, seda nii üleni plisseeritud seelikutes, kui ka vaid detailis,“ ütleb Merle Lõhmus.

„Roheline koos pronksisära, jõulise sinise ja väikese annuse kuldse lisandiga annavad võimaluse särada. Lillemustrid kleitidel ja seelikutel on üheks võimaluseks luua endale täiuslik komplekt aasta maagilisemal ajal,“ soovitab Merle Lõhmus värve, mis lisavad traditsioonile riietusele trendikamaid noote. Mosaici kollektsioonis leidub ka pidulikke kudumeid ja šikke ülerõivaid, mida saab uhkusega kanda, saabudes olulistele sündmustele.

Mida sel sügistalvel eelistada?

Mosaici sügis/talv 2016:

Kollektsiooni inspiratsioon pärineb Eesti maastikest ja arhitektuurist ning etnomustritest. Peokollektsioon sai oma suuna öise Tallinna tuledest.
Võtmeesemeteks on täiuslik komplekt igaks elujuhtumiks, mis koosneb pükstest, jakist, pluusist ja seelikust. Hooaja must-have on villased mantlid, särtsakad kleidid ja põnevad kudumid
Värvide ja mustrite osas eelista soojasid sügisesi toone nagu , khaki- ja oliiviroheline, fuksia, bronksjas ja kuldne, erinevad sügavad sinised toonid, ruudumuster, muljetavaldavad lillemustrid koos pisikese etnomõjutusega.
Lõigete ja vormide osas teevad ilma klassikalised esemed, moodsust lisavad kimono- ja tiiva-lõikeliste varrukad. Püksid olgu kitsad ja pahkluusid paljastavad või alt laieneva sääreosaga, seelikute puhul eelista A-lõiget ning lisa vürtsi plisseeri või efektsete mustrite või geomeetriaga
Kangad on sel sügistalvel mugavad ja soojad, eelistatud on puuvill, vill, siid, velvet, tviid, flanell ja pits.

Kõiki esemeid saab soetada Tallinna Foorumi keskusest Mosaici kauplusest.

Jaga
Kommentaarid