“See president (Bush) on loonud suurima usaldustühimiku pärast Richard Nixonit,” ütles Kennedy Brookings Institution’ile ettevalmistatud kõnes.

“Ta (Bush) on rikkunud peamist usaldussidet Ameerika rahvaga,” ütles Massachusettsi senaator, kes toetab aktiivselt demokraatide presidendikandidaadi John Kerry kampaaniat istuva presidendi vastu.

Nixon oli esimene USA president, kes ametist tagasi astus. See juhtus 1974. aastal pärast seda, kui Valge Maja püüdis varjata oma seost ebaõnnestunud katsega kuulata pealt demokraatliku partei ruume Watergate’i hotellis.

Kennedy võrdles ka Iraagi sõda Vietnami konfliktiga, mis nõudis 58.000 USA sõduri ja kolme miljoni vietnamlase elu.

“Bush on probleem, mitte lahendus. Iraak on George Bushi Vietnam ja see riik (USA) vajab uut presidenti,” lisas ta.

“Minnes Iraagi sõtta valede ettekäänetega ning jättes unarusse tõelise sõja terrorismiga, andis president Bush Al-Qaedale kaks aastat, tervelt kaks aastat, ümber grupeerumiseks ja taastumiseks Afganistani piirialadel,” ütles Kennedy.

“Nagu näitavad (11. märtsi) terroriaktid Madridis ja teised teated, on Al-Qaeda kasutanud seda aega terrorirakukeste tekitamiseks üle kogu maailma ning sidemete loomiseks terrorirühmitustega mitmes eri riigis,” märkis Kennedy.

Bushi valimiskampaania meeskond lükkas Kennedy kriitika tagasi.