EKRE fraktsiooni liige Jaak Madison ütles, et EKRE fraktsioon võttis presidendivalimistel käitumise asjus vastu otsuse, aga jätab selle enda teada. Ta nentis, et EKRE jaoks on oluline, millistele väärtustele uus president toetub.

"Meile on väga tähtis, et Eestis oleksid tugevad pered paljude lastega," lausus Madison. Kui uus president näeb peremudelit teistsugusena, on see EKRE jaoks probleem.

Kuna Keskerakond on võtnud seisukoha, et toetab kooseluseaduse tühistamist, siis on see Madisoni sõnul EKRE-le hea signaal. "See mõjutab sümpaatiaid kandidaatide suhtes," lausus Madison.

Reps oli küll kooseluseaduse üks algatajaid, aga see oli enne Keskerakonna juhatuses vastu võetud otsust toetada kooseluseaduse tühistamist. "Igaühel on võimalus meeleparanduseks," ütles Madison. Ta jättis aga lahtiseks võimaluse, et EKRE liikmed võivad presidendivalimistel käituda erinevalt.
Täna on presidendivalimiste esimeses hääletusvoorus esitatud kolm kandidaati. Lisaks Jõksile ja Repsile kandideerib sotsiaaldemokraat Eiki Nestor, kes toetab tugevalt kooseluseadust. Homme kandideerib Nestori asemel reformierakondlane Siim Kallas.