Tarmo Jüristo alustab Praxise juhatuse esimehena tööd 15. augustil ning tema ametiaeg on viis aastat. Juhatuses jätkavad senised liikmed Katrin Pihor ja Laura Kirss. Praxise eelmine juht Annika Uudelepp taandas end ametikohalt seoses lapsehoolduspuhkusega.

"Praxise nõukogul on väga hea meel, et Tarmo Jüristo on saamas Praxise uueks juhiks. Tarmol on laialdased teadmised ja kogemused väga erinevates valdkondades ja me usume, et tema siiras huvi mõttekoja tegevusalade vastu annab positiivse tõuke Eestit edasiviivate lahenduste loomisesse," märgib Praxise nõukogu esimees Triinu Tombak.

„Oma kuueteistkümne tegevusaasta jooksul on Praxis, universaalse ning sõltumatu mõttekojana, tõusnud üheks olulisemaks hääleks Eesti poliitikaanalüüsis ja –kujundamises. Lähiaastate ülesanne on seda positsiooni hoida ja laiendada, rääkides argumenteeritult kaasa meie kõigi igapäevaelu puudutavates olulistes küsimustes," selgitab Jüristo.

Tema sõnul on viimaste aastate arengusuunad nii Eestis, Euroopas kui ka kogu maailmas jooninud väga selgelt alla vajaduse mõista poliitiliste ja majanduslike valikute mõju ning tagajärgi. Ja seda mitte ainult väikse hulga otsustajate, vaid laiemalt kogu ühiskonna poolt.

Tarmo Jüristo on varasemalt töötanud Hansapangas, Hansa Varahalduses, Hansa Investmentsis ning partnerina investeerimispankades LHV ja GILD Bankers. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusteaduskonna rahanduse ja krediidi erialal ning on lõpetamas kultuuriteooria doktorantuuri Tallinna Ülikoolis. Jüristo on pikaajaline Heateo Sihtasutuse nõukogu liige ja olnud kaastegev terve hulga erinevate kodanikuühiskonna algatuste juures. Viimastel aastatel on Tarmo osalenud mitmete lavastuste valmimisel Von Krahli Teatris ning Teatris NO99.

Kersti Kaljulaid, kes oli samale ametikohale valitud eelmisel aastal, ei asu juhatuse esimehena tööle, kuna tal tuleb Euroopa Kontrollikojas tööd jätkata. Küll aga võttis Kaljulaid vastu kutse asuda alates selle aasta juulist Praxise nõukogu liikmeks.