Varem teadmata olnud intsident demokraatide kongressi kampaaniakomitees (DCCC) ja selle potentsiaalne seotus Vene häkkeritega annab veelgi rohkem alust süüdistustele, et Moskva püüab sekkuda USA presidendivalimiste kampaaniasse vabariiklaste kandidaadi Donald Trumpi aitamiseks, vahendab Reuters.

Värskelt teatavaks tehtud sissetung DCCC-sse võis olla mõeldud informatsiooni kogumiseks annetajate kohta, mitte raha varastamiseks, teatasid allikad neljapäeval.

Pole selge, millistele andmetele ligi pääseti, kuid on teada, et annetajad annavad mitmesuguseid isikuandmeid, sealhulgas nimesid, e-postiaadresse ja krediitkaardiandmeid. Samuti pole teada, kas varastatud informatsiooni kasutati teiste süsteemide häkkimiseks.

DCCC kogub raha demokraatide jaoks, kes kandideerivad USA esindajatekotta. Sissetung võis alata juunis, teatasid kaks allikat Reutersile.

Registreeriti libaveebileht, mille nimi oli väga sarnane DCCC-ga seotud peamise annetuste veebilehega. Libalehe IP aadress meenutas aga demokraatide rahvuskomitee arvutite häkkimises kahtlustatavate Vene valitsusega seotud häkkerite kasutatut.

„Mul on mure, et välisriigi luureagentuur häkib ja sekkub USA valimistesse,“ ütles Hillary Clintoni kampaaniajuht John Podesta.

Mõned demokraadid on süüdistanud Venemaad demokraatide rahvuskomitee arvutite häkkimises, et aidata Trumpil presidendivalimised võita.

„Pole juhus, et keegi häkib demokraatliku partei arvuteid. See kõlab peaaegu nagu Watergate’i kordus,“ ütles Texase demokraatide juht Gilberto Hinojosa. „See on just sedalaadi räpane poliitika, mida me Donald Trumpilt ootame.“