"Kohutav! Kohutav! Kohutav! See on Britannia häving! Mulle isiklikult on see suur probleem, sest ma ei tea, millised on mu õigused," ütles Turay. Ta arvas, et nüüd muutub tal vajalikuks Eesti kodakondsuse võtmine. Seni polnud tal see võimalik, sest ta polnud elanud Eestis vajalikud kaheksa aastat. See tähtaeg sai tal hiljuti täis.

Samas eeldaks Eesti kodakondsuse võtmine Briti kodakondsusest loobumist, mida Turay ka väga teha ei tahaks. Seni võimaldas Suurbritannia kuulumine Euroopa Liitu tal elada Eestis ja isegi kandideerida kohalikel valimistel ilma suuremate probleemidega. Mis saab siis, kui Suurbritannia lahkub EList, ei osanud ta öelda. Eesti kodakondsuse võtmine oleks talle sümboolselt oluline ja näitaks ta integreerumist Eestisse, aga samas tekib nüüd küsimus, et kui ta loobub Briti kodakondsusest, siis kas ta saaks jälle tahtmise korral Suurbritanniasse elama kolida. Mis saab ta pojast, kellel on praegu Eesti ja Briti kodakondsus, aga kes peab 18-aastaseks saades valima, kumma ta valib, sest seda nõuab Eesti seadus.

"See on mulle isiklik probleem. Euroopa on andnud mulle nii palju. Ilma Euroopata poleks ma saanud Eestisse tulla, siin töötada. Mul ei oleks perekonda. Euroopa on mulle kõik andnud. See on hiigelsuurte mõõtmetega katastroof. See on kõige hullem asi, mis on Suurbritanniaga minu eluajal juhtunud. See on enesehävitus, sest Šotimaal iseseisvub. See on kohutav," ütles Turay.
Paljud mustanahalised hääletasid lahkumise poolt, sest kartsid, et kaotavad idaeurooplastele oma töökohad
Abdul Turay

Ta ütles, et ta ei jõua eestlastele piisavalt rõhutada, et lahkumist soovinud britid olid Ida-Euroopa riikidest pärit sisserände pärast rohkem mures kui aasia päritolu või mustanahaliste immigratsiooni pärast. Aasialaste ja mustanahaliste immigratsioon on Suurbritannia jaoks juba vana uudis ja kohalikud on nendega harjunud.

"Paljud mustanahalised hääletasid lahkumise poolt, sest kartsid, et kaotavad idaeurooplastele oma töökohad," nentis Turay.

Paljude lahkumist toetanute suur mure oli, et nende linnadesse oli kolinud suurel hulgal Ida-Euroopa päritolu immigrante, seal hulgas Balti riikide elanikke. Inglased võisid oma kodulinnas ringi käia nii, et nad kuulsid ainult võõrkeeli ja neile tundus, et nad ei ela enam oma kodumaal, mis neile mõistagi ei meeldinud.

Turay ütles, et idaeuroopa immigrandid on töökad ja on Suurbritanniale palju andnud, aga paljud britid ei taha seda mõista. "Ma olen selle tõttu väga õnnetu, inimesed käituvad täiesti kohutavalt," ütles Turay.

Ta lisas, et paljud inimesed ei saanud ka kuigi hästi aru, mida referendum üldse tähendab. Mõne jaoks oli see protestihääletus, teised imestasid, et miks peaminister David Cameron peale lahkumise võitu ametist lahkuda otsustas.

Ta soovitas teha uued üldvalimised ja kui Euroopa Liitu jäämise pooldajad võidavad, tuleks teha ka uus referendum. "Ei saa käega lüüa, tuleb jätkata võitlust," lausus Turay.