Enne hääletust esitati Tšaikale küsimusi. Vladimiri oblastit esindav Anton Beljakov küsis niinimetatud Tšaika-gate’i kohta. Nimelt avaldas opositsionäär Aleksei Navalnõi korruptsioonivastase võitluse fond 1. detsembril uurimuse Tšaika poegade äritegevuse ja selle väidetava seotuse kohta kuritegeliku maailmaga. Väljendati kahtlust, et Tšaikade perekonna äritegevus ei ole üles ehitatud ainult seaduslikele alustele.

„Rääkides niinimetatud Tšaika-gate’ist, kas teil on õnnestunud edasi liikuda selles osas, kust kasvavad välja selle süžee jalad, kas need on mingid sisekonfliktid või mis?“ küsis Beljakov, kelle sõnul ta ei kahtle selles, et vaja on leida tellijad.

Tšaika vastas, et on õnnestunud edasi liikuda väga kaugele, sealhulgas tänu välismaa kolleegide abile. „Me teame tellijaid, teame, millist raha maksti, kuhu seda maksti, praegu ei saa ma seda öelda,“ ütles Tšaika. „Aga suund on Browder.“

William Browder on investeerimisfondi Hermitage Capital kaasasutaja ja juht ning tuntud Putini kriitik. Hermitage Capitali advokaat oli eeluurimisvanglas surnud Sergei Magnitski.

Tšaika toetuseks võttis sõna föderatsiooninõukogu liige Hakassiast Valentina Petrenko. „Kui inimesed teevad tööd, leidub alati neid, kellele ei meeldi nii karmid nõudmised ja kes hakkavad vastu töötama… Ärge andke järele,“ ütles Petrenko.

Vologda oblasti esindaja Juri Vorobjov nimetas Tšaikat ülimalt ausaks ja professionaalseks inimeseks, kelle väärikust illustreerib see, et president pakkus tema kandidatuuri uuesti ametisse nimetamiseks. Tšaikale avaldas toetust ka föderatsiooninõukogu esimees Valentina Matvijenko, kes teatas, et hindab kõrgelt Tšaika professionaalsust.

Tšaika uuesti ametisse nimetamise poolt hääletasid üksmeelselt kõik föderatsiooninõukogu liikmed.

Tšaika praeguse ametiaja volitused lõpevad 22. juunil. Peaprokurör on ta alates 2006. aastast, millega ta on juba ametiaja kestvuse rekordi püstitanud.