Inimesed nendes vabaühendustes ei mõtle, miks keegi teine seda ei tee? Kas mul on selleks aega? Nad töötavad iga päev selleks, et meil kõigil oleks hea Eestis elada. Fotonäitus „Kas keegi teine ei võiks aidata?” toob vaatajani vabaühenduste rõõmud ja mured, mis on jäädvustatud 2015/16 talve jooksul läbi Iris Kivisalu kaamerasilma, teatas Heateo sihtasutus.

Anna Lindpere Heateo sihtasutusest selgitas, et näitust kavandades sooviti tuua võimekaid vabaühendusi annetajatele läbi fotode lähemale kui kunagi varem. „Mida rohkem inimesi Eestis mõistab, milliste väljakutsetega vabaühendused rinda pistavad, seda rohkem võiks tekkida ka soovi neile abiks minna,” lisas Lindpere.

„Oleme juba kaheksa aastat soovitanud annetada peamiselt raha ja preemiapunkte nende usaldusväärsete organisatsioonide toetuseks. Nüüd toome rohkem fookusesse ajaannetuse – võimaluse minna oma oskuste ja teadmistega appi Eesti elu muutvatele ühendustele,” sõnas Swedbanki koostöösuhete juht Ave Mellik. „Meie oma kogemus on näidanud, et tiimi või sõpruskonnaga üheks päevaks kellelegi appi minek võib organisatsiooni-abivajaja jaoks anda kasu ja edasiminekut lausa paari kuu väärtuses. Väline pilk ja jõud võib olla nii mõjukas.”

Fotonäituse tarbeks kavandas arhitekt Sander Paljak erilise puitlahenduse, mis annab vaatajale võimaluse segamatult avastada iga fotot. Fotode graafiline disain valmis koostöös disainer Carl-Robert Kaggega.

Pilt "Lastehaigla toetusfond” fotonäituselt „Kas keegi teine ei võiks aidata?”

Aktsioonist võtavad koos vabaühenduste liikmetega osa ka mitmed tuntud patroonid nagu Märt Avandi, Getter Jaani, Elina Born aga ka Swedbanki juht Robert Kitt.

Fotod jäävad Tallinna kuni 27. juunini ja lähevad pärast seda mööda Eestit rändama. 12. augustiks jõuab näitus Paidesse Arvamusfestivalile. Fotonäituse ja vabaühenduste kohta leiad rohkem informatsiooni www.armastanaidata.ee

„Ma armastan aidata” on 2008. aastal Heateo sihtasutuse ja Swedbanki loodud vabaühendusi liitev annetuskeskkond. Heategijad saavad läbi keskkonna annetada otse heategevusorganisatsioonidele raha, aega ja Swedbanki preemiapunkte.