"Lihtsalt on teatud hulk inimesi, kes ei tunne end täisväärtuslikena, kui ei saa tüli kiskuda ja kogu aeg millegi pärast võidelda. No ikka Andrese ja Pearu stiilis. Ja kui ei ole põhjust, siis tuleb see välja mõelda.
Meie kunagine armas majanaaber alustas sissekolimist läbi meie aia poole, üle meie roosipõõsaste. Selle asemel, et kolida oma poolelt. Hiljem palus küll pisarsilmi vabandust. Meie väljasöömiseks tegi igasuguseid koledusi. Saagis jõulude ajal meie täies elujõus 13-aastast õunapuud ("Paide taliõun") võraoksade kaupa, viskas need meile akna alla "imetlemiseks", tõstis aiaplangud meelevaldselt ringi, lõikas meie maja poolele tuleva veetoru läbi, ehitas keldrist väljapääsu takistamiseks ukse taha ahju jne. Lootis, et hirmutamisega sunnib meid uut eluaset otsima, et siis meie majaosa eelisostukorras endale saada. Ei saanud ja lõpuks kolisid minema!"

"Mulle meenub meie kunagine uus naaber, kes alustas meiega suhtlust ähvarduskirjadega postkastis, kus ta lubas meid ja meie teisi naabrid kohtusse kaevata. Õnneks ei elanud ta seal kaua, vaid müüs maja maha. Nüüd elavad seal normaalsed inimesed."

"Mul käis naabrinaine kaeblemas, et minu juures käib liiga palju mehi ja see häirib teda. Tol ajal ma peaaegu ei elanudki seal ja ei käinud ka ühtegi meest, aga näe, tädike nägi kogu aeg fantoommehi. Ega paljudes majades elavadki koos erineva sotsiaalse tausta, hariduse, rahvuse, majandusliku seisu ja intelligentsiga inimesed. Ei tea, mis naabrivalvest siin ikka nii väga rääkida, kui igaüks näeb seda "naabrivalvet" omast nurgast. Meenub aeg, kus meil pandi maja välisuksele turvauks koos fonolukuga, et võõrad saaks sisse vaid siis, kui vastava korterinumbrile kella anti. Kuid oh imet, elu nagu muinasjutus - alumise korruse tädike tegi akna peal pidevat "naabrivalvet" ja nii, kui võõras lähenes välisuksele, vajutas oma uksetelefonil olevat nupukest ja uks oligi võõra ees lahti. No mis sa hing ikka teed, kui tädike nägi vist esmakordselt sellist tehnikavidinat ja tahtis aastate viisi selle peal harjutada."

"Häirivad minu kui korteriomaniku käest luba küsimata paigaldatud soojuspumbad. Need undavad ja lekitavad vett, mis jookseb mööda maja seina alla. Talvel on seina ääres külmunud veeloik. Kohe minu akna juures undab naabri soojuspump, kostub tuppa ja magada ei lase."

"Kui saad korteriostuga kaasa ka hullu naabri, on kuri karjas. Olen just selline "ohver". Üksi elav naabrimees tundus päevasel ajal vaikne teretaja, kuid kui vastu ööd pidu mõne sõbraga üles kruvib, siis kestab see vaat et hommikuni. Lärm ja muusika segamini, vahelduseks karjub läbi lahtise akna, mida ta oma naabritest arvab. Pärast kutsutud politsei käiku hakkab õige trall alles pihta. Alumisele naabrile "tehakse selgeks, mille eest saad“! Taotakse haamriga vastu radiaatoreid (kell 2 öösel), vastu põrandat, sest teatavasti on see kaebaja lagi mis kannatab. Viimane kord sai politsei kutsutud ka teist korda, kes selle "kõva" mehe lõpuks rahunema toimetas. Selline terror häirib kogu trepikoda, loodetavasti võtab ka korteriühistu midagi ette."

"Mis värk selle prahi põletamisega tagahoovis on? Mille jaoks see konteiner sinna tee äärde tellitakse, kui kord kuus prügiauto sellest lihtsa mööda sõidab. Iga paari päeva tagant lohistatakse mustad prügikotid ehitusprahi ja mähkmetega tagahoovi ja pannakse tuli otsa. Nii hea on seda õudust sisse hingata!"