Ieva Ilvesel on korter Riia kesklinna vaikses piirkonnas ning kohalikud elanikud on paari ka varem kohalikes restoranides ja tänavatel kohanud. Koos nendega on alati ihukaitse, sealjuures mitte ainult Eesti-, vaid ka Läti-poolne, vahendab Läti Delfi.

Läti kaitseministeeriumi pressiteenistuse juht Anete Gnēze kinnitas Läti ajakirjale Kas Jauns, et Läti territooriumil tagatakse Ilvesele ihukaitse ka eravisiitide korral. Seda koordineerib sõjaväepolitsei. Ilves peab Läti eriteenistustele ette teatama, et kavatseb naist külastada, ning siis hoolitsetakse koostöös Eesti eriteenistustega tema julgeoleku eest.

Kui palju Ilvese iga eravisiit Läti maksumaksjale maksma läheb, ei ole teada. Gnēze ütles Kas Jaunsile, et selle summa moodustavad operatiivkulud, mida ei tohi avaldada ametiisikute julgeoleku kaalutlustel. Viidates riigisaladusele ei avaldanud Läti kaitseministeeriumi esindaja ka seda, kui tihti Eesti president abikaasat külastab, ega seda, millistest kuludest tema visiidid kinni makstakse ja kui palju Läti ihukaitsjaid teda valvab.