Ta rääkis õpilastele nii enda professionaalsest karjäärist välis- ja julgeolekupoliitika valdkonnas, küberjulgeoleku tähendusest ja tähtsusest tänapäeval ning sellest, kuidas igaüks meist saab hoolitseda enda küberturvalisuse eest.

„Loodan, et haridus toob kogu selle teema lähemale ka poliitikutele, kes jagavad oma tähelepanu nii paljude probleemide vahel, et sageli ei ole küberjulgeolek nende sihikul,“ ütles Ieva Ilves.

Küberkaitse õppesuunaga klass alustas Põltsamaa Ühisgümnaasiumis mullu sügisel, infotehnoloogia õppesuund tegutseb teist õppeaastat. Küberkaitse kõigi kursuste läbimisel – kõige muu kõrval - tunnevad õpilased ära enamlevinud küberrünnakud ja oskavad tegutseda, teavad, mis on privaatsus ja oskavad oma seadmeid kaitsta, aga samuti oskab kasutada enamlevinud igapäevaseid krüpteerimise võimalusi ja teab robootika kasutamisest.

„Suurepärasse suhtumisega kool, vahvad õpilased, kes mõistavad küberkaitse ja IT tähtsust ning on motiveeritud seda süvitsi õppima. Kool väärib oma tunnuslauset „Heade eelduste looja“,“ ütles Ieva Ilves.

Ta kohtus Põltsamaa Ühisgümnaasiumis ka kooli olulise koostööpartneri, Kaitseliidu küberkaitse üksuse juhi Andrus Padariga.