Konverents algab 1. märtsil kell 14.30 Euroopa Parlamendis (saalis PHS 3C50) ja selle avab ALDE grupi president Guy Verhofstadt. Üritusel antakse üle Jean Rey fondi peemia, mille Nemtsov pälvis postuumselt ning seega läheb 10 000 euro suurune demokraatia arendamiseks mõeldud preemiaraha Nemtsovi fondile, mis kaks aastat tagasi veebruaris mõrvatud aktivisti elutööd jätkab.

Konverentsil asub üles Nemtsovi fondi asutaja, tema tütar Žanna Nemtsova. Toimub ka inimõigusteteemaline ümarlaud. Video teel on lubanud üles astuda ka Mihhail Hodorkovski. Hiljem arutletakse ka korruptsiooni ja turumajanduse ning julgeoleku teemadel.

Õhtul kell 20.30 algab Bozari baaris rokk-kontsert. Sissejuhatuse teevad Guy Verhofstadt, Žanna Nemtsova ja Artemi Troitski. Esineb Belgia bänd Vive la fête ning kolm bändi – Vasja Oblomov, Tsentr ja Televizor – Venemaalt.

Troitski sõnul oli alguses jutuks ka võimalus, et esinema kutsutakse ka Singer Vinger kui ainulaadne kahte parlamendiliiget sisaldav rokkbänd, kuid seekord siiski nii välja ei kukkunud.

2015. aasta 27. veebruari viimasel tunnil toimus otse Moskva kesklinnas, Kremli vahetus läheduses mõrv, mis šokeeris oma jultumusega nii Venemaad kui ka kogu maailma. Bolšoi Moskvoretski sillal kõlasid seitse lasku, millega tapeti kõige tuntum Venemaa opositsiooni­juht Boriss Nemtsov.

Pärast jõhkrat kuritegu jõuti üpris kiiresti selle elluviijate Zaur Dadajevi ja Anzor Gubaševini, kelle juurest kerisid seosed kiiresti edasi otse Tšetšeenia isepäise võimuladviku poole. Ja sama kiiresti, kui esialgsed kahtlusalused leiti, hakkasid uurimise hammasrattad kinni kiiluma, sest Kremlile lojaalsele Tšetšeenia ladvikule langev vari pani Vene kesk­võimu väga piinlikku olukorda.