Alanud aasta toob hulga uut vaatamist. ETV2 “Teaduspalaviku” sarjas käib Mihkel Kärmas kadunud tsivilisatsiooni jälgedes ja “Ööülikooli rännakute” saade on eetris kaheksa uue osaga. Lisaks toob ETV2 tööpäevaõhtuti kell 21.30 eetrisse kultuuriuudised.

Kolmapäevaõhtuti on eetris “Eesti lugude” värsked dokumentaalfilmid.

Noorte teadussaade “Rakett69” stardib 9. jaanuaril. Kuuendat hooaega alustav sari on seekord dramaatilisem kui kunagi varem, sest nõnda palju kandidaate ei ole enne ühekorraga saatesse pürginud.

Saatesse saab vaid 15 õnnelikku. Kes need tänavu on? Saatejuht on Aigar Vaigu, kohtunikud PhD Mart Noorma, PhD Riin Tamm ja PhD Heli Lukner.

Aasta muusikuks valitud helilooja Tõnu Kõrvitsa kontsert “Portree” on ETV eetris 10. jaanuari pärastlõunal. Auhind anti üle Mustpeade Majas Tallinna Filharmoonia kontserdil, kus Tõnu Kõrvitsa muusikat esitavad Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester Kaspars Putniņši dirigeerimisel, solistid Kirsi Tilk (kitarr), Virgo Veldi (saksofon) ja Madis Metsamart (vibrafon).

Veebruaris tähistab ETV koos Tallinna Linnateatriga tema 50. sünnipäeva. Kohtumiste sari “Kontakt” toob publiku ette teatri kauaaegse peanäitejuhi Elmo Nüganeni ning juubeliks jõuab ekraanile Diana Leesalu müstifikatsioon Laia tänava teatrimajade elanikest.

Oodatud muusikakonkurss “Eesti laul” kasvab tänavu suuremaks kui kunagi varem – lõppvõistlus korraldatakse Saku Suurhallis. Poolfinaale näeb ETVs 13. ja 20. veebruaril, finaalkontsert toimub 5. märtsil.

Märts toob ETV eetrisse populaarse “Klassikatähtede” saate Marko Reikopi juhtimisel. Televaatajate ette jõuab kaheksa noort muusikut, kelle hulgast valitakse parim (olenemata instrumendist).

“Ajujahi” konkursile esitati tänavu 301 äriideed ja saatesarjas selgub parimatest parim. Saadet juhib Kristo Elias.

Milliseid uusi sarju ja filme on oodata?

Just jõudis vaatajate ette uus Austraalia suhtesari “Elu parim aeg”. Suurepäraste näitlejatega ja publikumenu nautinud draamasari jälgib ühe suure pere ja sõpruskonna elu ning küsib, mis see ikkagi on, mis meid õnnelikuks teeb. Sarja loojate paar on ka ETVs jooksnud draamasarja “Meie salajane elu” valmimise taga.

Briti stiilse krimisarja “Noor inspektor Morse” ülivärske kolmas hooaeg on ETV eetris laupäeviti alates 23. jaanuarist.

Märtsis algab ETVs BBC hittsari “Poldark”. Winston Grahami romaanide järgi valminud Briti ajastudraama tegevustik hargneb XVIII sajandi Inglismaal. Avaosas naaseb nimitegelane Ameerika iseseisvussõjast, kuid leiab eest lagunenud kodumaja ja isa haua ning saab kuulda, et tema armastatu abiellub teisega.

Reedeti näitab ETV mängufilme, kevadhooaja valik on nostalgiline. Kirjandusega flirdivad vallatu “Gemma Bovery” (2014) ja “Leedi Chatterley armuke” (2015). Eluloofilmidest on ekraanil Leni Riefenstahli ja Luis Trenkeri pingelisi suhteid avav draama “Trenker ja Rie­fenstahl” (2015) ja pehme nuku leiutanud Käthe Kruse elulugu “A Doll to Treasure” (2015). Romantikat jagub ka Alan Rickmani ekraniseeringusse “Väike kaos” (2014), milles Kate Winslet ja Matthias Schoenaerts armuvad kahe andeka maastikuarhitekti rollis Louis XIV-le Versailles’ lossi seninägematut aeda kavandades.