Iraagi armee esindaja Sabah al-Numani sõnul on kompleks täieliku kontrolli all ning Islamiriigi võitlejatest pole mingit märki. Esindaja sõnul tähistab see Islamiriigi lüüasaamist Ramadis, kuigi üksikuid vastupanukoldeid võib veel olla, vahendab BBC News.

Iraagi valitsusväed on püüdnud Ramadit hõivata nädalaid.

Peamiselt sunniidi araablastest elanikkonnaga linn, mis asub pealinnast Bagdadist 90 kilomeetri kaugusel läänes, langes Islamiriigi kätte mais ning seda peeti Iraagi armeele häbiväärseks lüüasaamiseks.

Selgeid viiteid selle kohta, kui palju Islamiriigi võitlejaid Ramadis oli, ei ole antud, kuigi mõnedel andmetel oli neid umbes 400. Iraagi armee ohvrite arvu pole teatatud.

Iraagi armee usub, et alles jäänud võitlejad suundusid kirdesse. Lahingutest on teateid ka Ramadi valitsuskompleksist edelas.

Anbari provintsi sõjaliste operatsioonide ülem kindral Ismail al-Mahlawi ütles Associated Pressile, et võitlus oli karm, sest Islamiriik kasutas enesetapuründajaid, snaipreid ja miine.

Teada pole ka sadade rindejoonele lõksu jäänud perekondade saatus.

Operatsioon Ramadi tagasivõtmiseks algas juba novembri alguses, kuid see edenes aeglaselt peamiselt seetõttu, et valitsus otsustas mitte kasutada šiiitide omakaitsejõude, mis aitasid tagasi võtta Tikriti, et vältida usulahkudevahelisi pingeid.