Teadlased on põhjalikult uurinud varase kaasasündinud e-resistentsuse põhjusi ning välja selgitanud, et peamiselt vallandab selle interneti, nutiseadmete ning äppide (nutirakendused) üledoos kolme esimese elukuu jooksul.

Meedikud soovitavad e-resistentsuse vältimiseks oodata vastsündinute puhul nutiseadmete kasutamisega vähemalt pool aastat, kuni lapse immuunsüsteem on juba välja kujunenud.

“Kui laps teeb interneti ja nutiseadmetega tutvust juba sünnitusmajas ning ema ja isa asemel hakkavad tema elu korraldama mähkmevahetusäpp, toitmisäpp, unelauluäpp, süleshoidmisäpp jms, võivad lapsel ilmneda e-resistentsuse tunnused juba lasteaeda minnes. See väljendub mitmes ebanormaalses soovis, näiteks mängida teiste lastega, turnida, mürada ning kuulata või lugeda muinasjutte.

E-resistentne laps on juhitamatu, ta suhtub nutiseadmetesse ükskõikselt või koguni põlgusega ning eelistab mängida mänguasjadega (mänguasjadeks nimetatakse mittevirtuaalseid esemeid nagu nukud, mänguautod, konstruktorid jms, millega lapsed enne võrgustumist aega surnuks lõid – toim).

Seetõttu tuleb last nutiseadmetega harjutada järk-järgult, hoolitsedes selle eest, et lapse vaateväljas ei oleks mingisuguseid seadmeid või esemeid, mis lapse huvi nutiseadmete vastu võiks kahandada. Raamatud, mänguasjad ning vabas õhus liikumine mõjuvad lapsele eriti pärssivalt ning see viib paratamatult kroonilise ning fataalse lõpuga e-resistentsuseni.