„Kas siis tõesti Rakveres ei või midagi ilusat olla? Ka mina eelistaks päris kuuske, aga kas on vaja siis see mitukümmend aastat kasvanud kuusk paariks nädalaks maha võtta, kui niigi mitmed pered seda teevad? Ma saan aru, et mõttetud poisikesed, kes seda kuuske tasapisi lõhuvad, on nii kibestunud kõigi peale, et neil mingisugust jõulutunnet ei ole, aga kas see on tõesti nüüd selle kuuse süü? Kas iga asi mis Rakveret ilusamaks teeb tuleb ära lõhkuda?“ küsis lõhutud klaasi pilti sotsiaalmeedias jaganud inimene pettunult.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltopi sõnul on siiski tegu väikese liialdusega. “Tegelikult ei olnud midagi hullu. Tõepoolest oli üks väike klaas katki ühel alumise rea aknal, aga see on juba ammu kõrvaldatud ja asi korras. Eks mõni väike äpardus võib ikka juhtuda. See ei ole selline teema, mida peaks suure vandalismiaktina käsitlema,“ rahustas abilinnapea.

Rakvere kuusepuu katkine klaas

Miltop kinnitas, kahe nädala jooksul vaadatakse üle kuusele suunatud turvakaamera salvestis ning saadakse ka teada, mis seal kuuse veeres täpselt juhtus. Politsei on asjast teadlik, kuid juhtunu kohta avalduse tegemiseks ei näe Miltop praeguse seisuga põhjust.

Miltopi sõnul on kuusk 24 tundi ööpäevas otse videokaamera vaateväljas ja tahtlik lõhkuja jääb igal juhul vahele. „Kui keegi selle tahtlikult puruks lõi, siis on muidugi väga kurb, et inimesed nii käituvad. Seda on nukker tõdeda, et kellelegi selline asi jalgu jääb,“ sõnas ta ja soovis inimestele ilusat ja rahulikku jõuluaega.