Aadu Must rääkis eile ETV saadetes "Ringvaade" ja "Vabariigi kodanikud" sõnumist, milles Edgar Savisaar olevat talle öelnud, et Aadu ja tema tütar on tema peatses surmas süüdi. Lepp ütles Musta räägitut kommenteerides, et ta ei tea, kas Savisaar on sellise sõnumi üldse kirjutanud. "Aga ütleme, et kui ka on, mingil momendil, olles väga halvas meeleolus, siis ei tasu seda kirja tuua kogu ilmarahva ette poliitilises võitluses," ütles TTV juht ajalehele Pealinn.

Lepa hinnangul näeme, et meie poliitika tegemise stiil on muutunud eriti julmaks ja eriti alatult on tema arvates käitunud Aadu Must. "Tal oli ju võimalus jääda erakonna esimeeste kandidaatide vaidluses lihtsalt tagasihoidlikuks ja seejuures muidugi hääletada nii, kuidas ta soovib. Sellise isikliku kirja esiletoomine on ju väga pehmelt öeldes lihtsalt taktitundetu. Mina olen Edgar Savisaarest filmi teinud ja käsitlenud neid temaga seostuvaid teemasid nii- ja naapidi. Sellepärast võin ma väita, et ega tema vastased enne rahule ei jää kui Edgar Savisaarel on kõri läbi lõigatud. Tema verd lastakse avalikult ja suure mõnuga," rääkis Lepp.

Ühtlasi pöördus Lepp pressinõukogu poole. Nimelt sai ETV saadetes sõna Keskerakonna esimehe valimiskampaanias Kadri Simsonit toetav Aadu Must, kuid vastaspoole esindajatest aga polnud saadetesse kedagi kutsutud. "Minu arvates rikkus ETV eilse saatega "Vabariigi kodanikud" rahvusringhäälingu seadust," märkis Lepp.

Lepa sõnul ütleb ringhäälinguseadus, et programmid peavad olema mitmekülgsed ja ühiskonnaelu kajastamine neis peab olema tasakaalustatud. "Programmid peavad kaasa aitama ühiskonna rühmade omavahelisele kommunikatsioonile, ühiskonna sotsiaalsele sidususele ning kajastama erinevaid arvamusi. Rahvusringhäälingu saated peavad olema poliitiliselt tasakaalustatud. Aga mida me eile nägime? "Vabariigi kodanike" saates anti mõõdutundetult kogu aeg sõna Aadu Mustale. See on täiesti pretsedenditu. Tuletan meelde, et see saade kuulutati välja nii: räägime erakondade reitingutest, aga tegelikult rääkis saates põhiliselt ainult Aadu Must oma erakonna liikmete omavahelisest võitlustest."

Lepa hinnangul poliitilises võitluses inimlikke aspekte ei ole. "Poliitiline võitlus niivõrd äge, et Eesti Televisioon, kes peaks olema täiesti tasakaalustatud, sellest enam kinni ei pea," selgitas Lepp.

Leppa üllatas "Vabariigi kodanikes" kõige rohkem, kuidas saates osalejad ja eriti saatejuht ilkus erakonna kallal ning see, kuidas nad naersid võikalt sellise erakonna üle, mida toetab üks kolmandik Eesti elanikest. "Tegelikult mõnitasid nad eilses ETV saates ligi 400 000 Eesti inimest. Nagu eilne Vabariigi kodanike saade näitas, peabki see ERRi seisukohalt just niimoodi olemagi. Selles ei ole mingit kahtlust," leidis Lepp.

Pressinõukogu ei võtnud aga Toomas Lepa kaebust menetlusse. "Esiteks menetleb pressinõukogu kaebusi ajakirjanduses ilmunud materjalide peale, kus on juttu konkreetselt kaebajast. Teist antud saadetes juttu ei ole.
Teiseks ei langeta pressinõukogu otsust, kas seadust on rikutud või ei. Pressinõukogu lähtub oma töös ajakirjanduseetika koodeksist," ütles
Pressinõukogu tegevsekretär Maige Prööm.

ERRi ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk teatas Delfile, et Lepp adresseeris oma kaebuse ümber ERR-ile. Vastavalt seadusele vaatab rahvusringhäälingu saate või programmi sisu kohta esitatud vastulaused ja vaidlustused läbi rahvusringhäälingu ajakirjanduseetika nõunik.

„Anname kaebusele vastuse, nagu seadus ette näeb,” ütles Tarmu Tammerk.