Üks veganite lemmikvastuväiteid on, et ka segatoidulistel on alatasa eri toitainete puudus. „Ei tea, millel see väide põhineb, ja ma kahtlen selles. Kui me igast toiduainete grupist sööme iga päev, siis miks see peaks meil tekkima? Siis on põhjuseks tervisehäda, mis takistab toitainete imendumist,” kommenteeris Tallinna lastehaigla endokrinoloogiateenistuse juhataja doktor Ülle Einberg Eesti Päevalehele.

Teine vastulause, mida veganid armastavad kasutada, on see, et mõnes kultuuris on taimetoitlust traditsiooniliselt eelistatud. On siiski oluline arvestada, et vegankultuure ei ole olemas, sageli näiteks toodavas India toidukultuuris tarbitakse nii mune kui ka piima. Dr Einberg nimetas veel ühe aspekti. „Kui Indias piima tarbida ja ka päikest on rohkem kui meil, siis nad saavad D-vitamiini koguse kätte. Rauda päikesest muidugi ei tule. Nii võib elada, kuid iseküsimus on, kui pikk on nende keskmine eluiga ja milline on nende tervis,” märkis dr Einberg.

Statistika näitab, et Indias on inimeste keskmine eluiga 69 aastat, aga Eestis, mis on traditsiooniliselt segatoiduline, 77 aastat.