"Selle valguses ja ettevaatusabinõuna oleme otsustanud peatada täna õhtul Suurbritanniast Sharm el-Sheikhi lendavad lennud," lisas välismeedia väitel kabinet.

Cameroni büroo rõhutas, et tegemist on ettevaatusabinõuga.

Ekspertide detailsemat ülevaadet on oodata eelolevaks ööks.

BBC transpordiajakirjaniku Richard Westcotti sõnul valmistab Sharm el-Sheikhi turvakontrolli süsteem asjatundjatele muret.

Praegu viibib Sharm el-Sheikhis umbes 2000 Briti turisti.


Hiljem teatas USA luureametnik CNN-ile, et lennuk kukkus alla ilmselt Islamiriigi paigutatud pommi tõttu. USA luure pole veel ametlikule seisukohale jõudnud, kuid ametniku sõnul on "olemas kindel tunne, et seal oli pagasi hulka või kuskile lennukile paigaldatud lõhkeseadeldis".

Sellisele järeldusele jõuti erinevaid raporte ja luureandmeid uurides. Kuigi USA luurel ei olnud väidetavalt enne lennuki allakukkumist teavet võimaliku ohu kohta, märkis ametnik, et Siinai suunal oli "lisategevusi", mis püüdsid USA luure tähelepanu.

Islamiriigi toetajad Iraagis avaldasid teisipäeval video, milles õnnitlesid oma Egiptuse kolleege ja hoiatasid Venemaa presidenti Vladimir Putinit, et veel selliseid asju on tulemas.

Vene lennufirma Kogalõmavia lennuk oli 31. oktoobri varahommikul alustanud teekonda Egiptuse kuurordist Sharm el Sheikhist Peterburi, kui kadus 23 minuti pärast radariekraanilt ning kukkus Siinai poolsaare kohal alla.

Õnnetuse põhjus pole veel teada, kuid Vene uurijate väitel olevat põhjuseks olnud "väline jõud".