"Lähiaegadel on lootus, et Savisaar saab naasta linnapea ülesandeid täitma. Samuti on erakond andnud lubaduse jääda katma kõiki kulutusi, mis talle ja Kalev Kallole võivad osaks saada seoses uurimisega. See lubadus jääb kehtima ka siis, kui kongressil valitakse uus esimees ja juhatus," kirjutas Simson.

Simson on Savisaarele esitatud altkäemaksuvõtmise süüdistuse kohta öelnud, et tema arvates variseb see kokku ja kohtusse ei jõua. Kallot kahtlustatakse altkäemaksuvõtmisele kaasaaitamises. Kas erakond tasub ka Savisaare ja Kallo kohtukulud, kui asi ikkagi kohtusse läheb, Simson artiklis ei täpsustanud.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk kinnitas, et taoline kokkulepe on olemas. "Kadri Simson mõtles selle all advokaadite kulusid, mille osas on nii kokku lepitud," kommenteeris Pukk. Kulud kaetakse ka siis, kui asi läheb kohtusse.

Simson kinnitas, et erakonna esimeheks saades ei soovi ta asuda Tallinna linnapea kohale. Ta kritiseeris aga Keskerakonna liigset tallinnakesksust.

"Keskerakonna jaoks on alati olnud olulised ka kohalikud omavalitsused. Siin on lipulaevaks Tallinna linn. Samas on meie programm tähtsustanud kõrgelt ka teisi linnu ja valdu. Kui veel mõned valimised tagasi oli Keskerakond domineeriv jõud enamikes omavalitsustes, siis täna see enam pole nii. Volikogude suurimate jõudude kaarti vaadates tundub, et Eestit on rohelise laine asemel tabanud reformierakondlik kollatõbi. Ma soovin, et 2017. aasta kohalikel valimistel suudaks Keskerakond kõikjal Eestis välja panna konkurentsivõimelised nimekirjad, kes ka tegelikkuses kannavad meie sõnumi kõikjale," kirjutas Simson.

Ta uskus ka seda, et tema juhiks valimise korral ei lähe venekeelsed poliitikud ja valijad Keskerakonnast kuhugi, Keskerakond püsib aga kaua Eesti poliitikas olulise jõuna.

"Olen Keskerakonna liige olnud viimased 20 aastat ning seisnud kogu selle aja Edgar Savisaare kõrval – nii murehetkedel kui ka rõõmu jagades. Kui minult küsitakse, kes on minu meeskonnas, siis on vastus selge – need on keskerakondlased. Kui küsitakse, mis on minu programm, siis on vastuseks – Keskerakonna programm. Fakt, et ma soovin kanda erakonnajuhi koormat, ei tähenda, et ma taanduksin enda senistest põhimõtetest ja vaadetest. Ma soovin, et Eesti Keskerakond eksisteeriks ka pärast Savisaart, pärast Simsonit ja oleks tõeline jõud Eesti poliitikas veel aastakümneid. Selleks aga vajame vahefiniši läbimist, teatepulga üleandmist ning võimalust kanda Eestis valitsusvastutust. Mina olen selleks valmis!"