AASTA 2015

Tänaseks on sel kevadel ametisse astunud valitsuses vahetunud mitmed ministrid, kuid ka täna on seal valdavalt mehed, viieteistkümnest ministrikohast on naiste käes vaid täpselt kaks, välisminister Marina Kaljurand ja ettevõtlusminister Liisa Oviir. Ministrite vahetuse aegu nn uut grupipilti ei korraldatud, mida fototöötlusel aluseks võtta. Kuid ka sellel "klassipildil" oleks vaid kaks naisterahvast.

Täpselt samamoodi on kevadel kohe pärast valitsuse ametisseastumist pildil täpselt kaks daami: Urve Palo ja Keit Pentus-Rosimannus.

Tiri noolekestest vasakule ja paremale ning vaadates valitsuste grupipilte ilma meesteta, teeb see tõesti puust ette ja punaseks, kui palju naisi võiks tegelikult seal olla!

AASTA 2011

Optimistid võivad ju öelda, et asjad on 50% võrra paremuse poole liikunud, sest 2011. aastal oli seis veel hullem: toonase peaminister Andrus Ansipi valitsusse kuulus... täpselt üks naisterahvas!

Oma efektse fuksiaroosa kleidiga tõmbas Keit Pentus-Rosimannus tähelepanu juba toona. Kui nüüd aga tõesti photoshoppida kõik mehed pildilt... Ei ole ju see tõesti kuidagi võrdne läbilõige ühiskonnast või kuidas?

Tiri noolekestest vasakule ja paremale!

Fotol on pärast ametivande andmist tehtud ühisel grupipildil peaminister Andrus Ansip, haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, justiitsminister Kristen Michal, kaitseminister Mart Laar, keskkonnaminister Keit Pentus, kultuuriminister Rein Lang, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, rahandusminister Jürgen Ligi, regionaalminister Siim Valmar Kiisler, siseminister Ken-Marti Vaher, sotsiaalminister Hanno Pevkur ning välisminister Urmas Paet.

Naistest poliitikas rääkides tasub meenutada kevadisi riigikogu valimisi, kus kokku kandideeris valimistel 236 naist - see tegi aga vaid 27 protsenti kandidaatidest.

Kui palju oli naisi aga enne riigikogu valimisi erinevates parteides? Ka siin figureerisid kõikjal mehed