"Kui sa nüüd spetsiaalselt küsid, siis tuleb mulle loomulikult meelde, et viimased paar nädalat on pagulaste teema uudistes kuum olnud. Ka sotsiaalmeedias on hulk kohalikke tuttavaid, kes selle üle vinguvad. Mina aga elan üsna kesklinna kandis ja rahvusvahelistesse rongijaamadesse mul asja pole.

Töötan ja elan rahulikult oma elu. Käin tihti väljas, aga pole märganud, et õhkkond linnas oleks kuidagi muutunud. Võib-olla on tänavail tõesti natuke rohkem võõrapärase välimusega inimesi, aga linnas liikudes pole ma seda ise tähele pannud – siin on kogu aeg nii palju turiste, et vahet ei tee.

Mõned päevad tagasi istusime öösel mingite afgaani kuttide juurde, kes tõmbasid pläru. Jõime seal ühed õlled ja siis läksid nad minema. Rongijaamades tunglevate pagulastega polnud nad seotud – olid juba varem end sisse seadnud ja tulid kusagilt maakohast pealinna kaema.

Kui poleks uudiseid ja sotsiaalmeediat, siis poleks kogu kõnealune teema üldse minuni jõudnud ja ma poleks seda näinud ei oma silmaga ega ka fotolt. Minu elu see ei mõjuta. Ilm on siin endiselt ilus ja hinnad tunduvalt odavamad kui Eestis," nendib Esko.