Sotsiaalmeedias hakkas täna levima hoiatus: kui eelmisel aastal tõrjuti metsarattureid siilide ja osaliselt läbisaetud puudega, mis tuule käes kergesti rajale võivad kukkuda, siis nüüd on arsenali lisandunud üle raja kõri, pea või keha kõrgusele tõmmatud tume terastraat.

Täna tuli teade kahest inimesest, kes olid seal tsiklitega sõitmas käinud ja kahest traadist läbi sõitnud, tulemuseks sinised käsivarred ja katkine suu. Suurematest vigastustest päästis nad korralik tsiklisõiduvarustus. Jutuks olnud traadid olid olnud kasemetsa piirkonnas, sotsiaalmeedias pakutakse, et tõenäoliselt on tegu sama kohaga, kust on varem leitud saetud kaski.

Jõelähtme raja läbi sõitnud inimene leidis sealt kuus traati. Traat ise on terasest, umbes ühemillimeetrise läbimõõduga, tume ning seega väga halvasti nähtav. Õnneks kulges traatide leidja rajal rahulikus tempos ja jõudis esimest traati märgates viimasel hetkel õla ette keerata ning traat läks katki. „Ei taha mõelda, millega oleks lõppenud, kiire sõitja kõriga traati sõitmine," arvati sotsiaalmeedias juhtunust.

Politsei vaatas piirkonna täna pärastlõunal iseseisvalt üle ning plaanib hommikul sinna tagasi minna koos traatidesse sõitnud kannatanuga. 

Mis puudutab nii-nimetatud siile, siis politsei teada avastati 2014. aasta sügisel Ihasalu poolsaare metsast kaks seadeldist, mis olid ilmselt mõeldud autorehvide lõhkumiseks. Inimene, kes "siilid" leidis, võttis need teelt ära ja teavitas sellest politseid.Politseile teada pole sääraseid juhtumeid rohkem esinenud.