„Täna on Viimsi jaoks märgilise tähtsusega päev. Oleme oma meeskonnaga aasta jagu jõulist tööd opositsioonis teinud. Viimased kuud oleme pidanud sisukaid läbirääkimisi partneritega ning mul on hea meel, et jõudsime kokkuleppele, kuidas üheskoos Viimsi valda tema elaniku jaoks kõige edukamalt arendada,“ ütles Alt.

Vallavanem Ild lisas, et esimene pool aastat, mis võimul jõuti olla, käivitati Viimsi jaoks olulised projektid nagu riigigümnaasiumi ehitamine Viimsisse, õpilastele tasuta ühistransport, haridustöötajate palgatõus. „Nüüd tuleb selle tööga jätkata ning oma järgnevad plaanid ellu viia,“ sõnas Ild.

Volikogu aseesimehe Kristina Kamsi sõnul on soov arendada valda efektiivsemalt. „Pika kaalutlemise tulemusena otsustas Parteivaba Viimsi liituda uue koalitsiooniga. Leiame, et valla arengus on oluline iga päev ning soovime kasutada järele jäänud kahte aastat võimalikult efektiivselt. Uute partneritega on meil ühine suund ja eesmärk mitmeid tähtsaid projekte ellu viia ning parendada lähtuvalt kogukonna vajadustest ka erinevaid sotsiaalteenuseid,“ sõnas Kams.

Uue koalitsioonilepingu prioriteetideks on riigigümnaasiumi projekti elluviimine, Viimsi kooli staadioni valmisehitamine, lasteaia- ja koolikohtade defitsiidi lõpetamine, Viimsi haridussüsteemi jõuline tugevdamine sh õpetajate palgasüsteem, tugiteenused, õpilaste tunnustamine jpm.

Viimsi Vallavolikogu koalitsiooni moodustavad Eesti Reformierakond 5 mandaati, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 3 mandaati, Eesti Keskerakond 2 mandaati, Valimisliit Parteivaba Viimsi 3 mandaati ja Valimisliit Rannarahvas 1 mandaat.

Viimsi vallavalitsus teatas 22. mail, et vallavanem Jan Trei ja volikogu esimees Priit Robas esitasid tagasiastumisavalduse.

Tagasiastumine oli tingitud sisemistest vastuoludest Viimsi volikogus: võimukoalitsiooni kahe osapoole, Aarne Jõgimaa juhitud valimisliidu Parteivaba Viimsi ja valimisliit Rannarahva otsusest moodustada uus võimuliit Märt Vooglaiu juhitud opositsiooniga (Reformierakond, Keskerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond).