"Mina töötasin Rutaga need neli, tema jaoks eksperimendikuud koos ja kahjuks ei kuulnud tema suust ühtegi ettepanekut, kuidas teha asju paremini. Meil olid peaministriga igal hommikul koosolekud, kus kõik nõunikud said öelda seda, mis hingel, algatada arutelusid, tõsta teemasid. Ma ütlen liialdamata - ma ei mäleta ühtegi koosolekut, kus ta oleks mõne initsiatiiviga välja tulnud. Vaikus," sõnas Kersna.

Kersna sõnul on kõrvaltvaatajana ikka lihtsam ja ka populaarsem kritiseerida kui ise midagi reaalselt ära teha. "Seda on kurb Ruta puhul tõdeda. Ootused olid suured, sest Stenbocki majas on töötanud majandusnõunik, keda õigusega peetakse eurole ülemineku arhitektiks ja ka nõunik, kes sai suurepäraselt hakkama nö üle öö kaela sadanud rahandusministri ametiga," meenutas Kersna.

"Vaid sisemist dialoogi pidades suuri muutusi ellu ei vii," lisas Kersna.

Ruta Arumäe lõpetas eelmisel nädalal töö peaminister Taavi Rõivase majandusnõunikuna. Postimehes avaldatud arvamusloos kirjutab Arumäe, et tema ettekujutus nõuniku ametist oli selline, kus tuleb peaministrile nõu anda, kuid peaminister seda ei soovinud.
Valitsevate dogmade raamest väljumine ning mõne teistsuguse mõtte väljakäimine on Arumäe hinnangul riigisektoris tabu.