Kapo peab eelmist aastat rekordiliseks välismaiste islamiorganisatsioonide ja mošeede esindajate Eesti külastuste poolest ehk kui varasematel aastatel on islamiorganisatsiooni Jamaat Tabligh gruppide Eesti külastuste arv jäänud alla kümne, siis eelmisel aastal oli nende arv juba kahekohaline.

"Kirjeldatud arengute valguses on terrorismioht Eestis küll jätkuvalt madal, kuid muret tekitab radikaalsuse ilmingute süvenemine ja nende tavapäraseks muutumine osa Eesti moslemikogukonna liikmete hulgas," tõdes kaitsepolitsei.

Muhamedšin pole kaitsepolitsei järeldustega nõus. "Me ei ole sõjaline organisatsioon ega partei, et me jälgiks oma liikmeid. Me oleme vaid õpetajad," rääkis Muhamedšin ERR-i venekeelsele portaalile..

Lisaks rõhutas Muhamedšin, et mingeid kontakte äärmuslike islamiorganisatsioonidega kultuurikeskusel pole. "Inimestel, kes näiteks minu üritustel käivad, pole äärmuslikke vaateid. Igaühe hinge ei vaata, kuid võin kinnitada, et kohalikel moslemitel, kes on siin sündinud, pole mingeid äärmuslikke vaateid," ütles ta.