Markovi sõnul on Merkel pärast mõnikümmend aastat kestnud häid suhteid Venemaaga seda trendi kardinaalselt muutnud. Täna ajab Saksamaa Merkeli juhtimisel Venemaa suhtes vaenulikku poliitikat, leiab Markov.

Markovi sõnul rääkis Saksamaa juht mõned päevad tagasi esimest korda võimalikust sõjast Venemaaga. Merkel ütles, et kui Venemaa tungib Balti riikide territooriumile, on Saksamaa sunnitud täitma oma kohust.

„Ma leian, et Merkel käib Wilhelmi ja Adolf Hitleri teed: tõmbab Saksamaad võimalikku konflikti Venemaaga. Teile tundub see naljakas. Ma võin teile kinnitada, et 20. aastal, kui oli maksimaalne koostöö Venemaa ja Saksamaa vahel pärast seda, kui nad mõlemad olid õigustest ilma jäetud; kui Saksa ohvitserid õppisid sõjakoolides... Teate tuntud lugu sellest, et Lipetskit ei pommitatud, sest seal õppisid need Saksa ohvitserid, nad jalutasid seal vene neiudega, teiste hulgas jalutas Göring. Oli selline mitteametlik kokkulepe Luftwaffe ohvitseride vahel, et sellepärast Vene Lipetskit ei pommitata,“ rääkis Markov. „Aga pärast puhkes see koletislik sõda Venemaa ja Saksamaa vahel. Kui Nikolai ja Wilhelm olid sugulased, sõbrad ja oli tohutu hulk sidemeid ning sellest hoolimata puhkes see sõda Venemaa ja Saksamaa vahel Esimese maailmasõja raames. Sellepärast paluksin ma teil mitte naerda, vaid võtta seda väga murettekitava tendentsina. Ja Vene ühiskond otsib selgitust Berliini järsult kasvanud agressiivsusele Venemaa suhtes. Proua Merkel toetab neonatse Ukrainas. Sellest räägitakse talle juba otse Saksa Bundestagi kõnepuldist, talle öeldakse: „Merkel, lõpetage natside toetamine!“