Oma ettevõtte nimel valearveid koostanud Soome ärimees lasi 2005. aasta detsembris Tallinnas maha oma äripartneri. Kuritegu tuli päevavalgele, kui ohvri korteri üürileandja leidis korterist mustadesse kastidesse pakitud kehaosi, vahendab Iltalehti.

Eesti politsei vahistas kahtlusaluse sama aasta detsembris. Kohtuprotsess algas 2006. aasta augustis. 2007. aasta veebruaris mõisteti Pönkä mõrva eest 12 aastaks vangi.

Ärimees ise väitis, et tegemist oli enesekaitsega. Kohus leidis, et teo tegelik põhjus oli raha ja tunnistaja kõrvaldamine.

2007. aasta augustis viidi Pönkä üle Soome. Helsingi kohus mõistis ta kohe süüdi mitmetes pettustes ja tulirelvakuriteos. Eesti kohtuotsusele lisati Soomes neli aastat vangistust.

Laibatükeldajast on kirjutatud ka hiljem. 2011. aasta suvel õnnestus tal Helsingis transpordi ajal autost põgeneda. Politsei tabas ta siiski vähem kui tunniga.

2013. aasta oktoobris jäi Pönkä vanglapuhkuselt õigel ajal naasmata. Mees oli 11 päeva kadunud, enne kui vanglasse tagasi tuli.

1983. aastal sündinud Pönkä on ametnike ja kohturingkondades tuntud ühena Soome tuntumatest kaebuste ja kompensatsiooninõuete esitajatest.

Teisel jõulupühal saabuv tingimisi vabadus tähendab seda, et Pönkä peab teatud aegadel ennast kriminaalhooldajale näitamas käima. Kui ta katseajal uue kuriteo toime paneb, võidakse järele jäänud karistusaeg kandmisele määrata.