"Tänase info pinnalt otsustades käitus kool erakordselt pädevalt nii juhtumi operatiivses lahendamises aga ka kõikides järeltegevustes, mis pole lasknud raske juhtumi tagajärgedel paisuda veelgi keerulisemaks," rääkis ministeeriumi asekantsler Mart Laidmets Delfile.

"Kindlasti on siin näha, et kool on teinud kõik endast oleneva ja see väärib erilist tunnustamist," lisas ta.

Laidmetsa sõnul on kõikides Eesti koolides koostatud kriisiolukorras käitumise plaan ja ka piirkonna politsei on sellega reeglina tutvunud. "Selline juhtum on väga äärmuslik ja erandlik ning on selge, et seda saab lahendada ainult koos politseiga. Kooli ülesanne peaks olema vältida võimalikke edasisi kahjusid, tagada abi ja toetus abivajajatele ja anda juhtum võimalikult kiiresti üle valdkonna professionaalidele".

Asekantsleri sõnul on oluline pöörata tähelepanu tegevustele, mis aitavad ennetada selliseid juhtumeid ehk märgata noore hingevalu ja probleeme.

"Praegu on hästi tähtis lasta politseil, prokuratuuril ja spetsialistidel oma töö ära teha ning hoiduda ennatlikest spekulatsioonidest. Ettepanekuid, kas, kuidas ja mida teisiti teha, ei saa enne teha, kui teame täpselt mis põhjustel ja kuidas asi juhtus," sõnas Laidmets.