„Kindlasti ei pole selles loos midagi rõõmustavat, ei selle alguses ega ka lõpus. Küll aga tahaksin Jürgen Ligi tunnustada, et ta ainuõige otsuse tegi, sest küsimus polnud selles, et mina oleksin olnud solvunud - selle oleksime ära klaarinud ja klaarimegi - küsimus oli selles, et valitsusliige ütles, et teist päritolu inimestel on Eestis vähem sõnaõigust,“ kommenteeris Ossinovski Eesti Päevalehele ja Delfile Jürgen Ligi tagasiastumist.

Mida oleks sotsid või teie teinud kui Ligi poleks tagasi astunud?

Ma ei osa öelda. Kordan veelkord, et küsimus polnud ainult minus. Aga lugu on leidnud ainuõige positiivse lahenduse, sest rahandusministri selge seisukoht oli tagasi astuda. See on Eesti demokraatia õppetund.

On selge, et Ligi läks oma kommentaariga üle piiri, aga kas poleks saanud lihtsalt vabanduse vastu võtta? Siin on selgelt ju tegemist valimiskampaaniaga et Reformierakonnale ära panna...

„Kui rääkida hea maitse piirist, siis on Jürgen Ligi oma sõnavõttudega selle ammu ületanud, see pole kellelegi üllatus. Ja muidugi võib öelda, et ta ei mõelnud seda ja sõnum läks teele nagu ta läks. Aga siin oli tegu põhimõttelise küsimusega, mis ei puudutanud ainult mind, vaid minu hinnangul ühte kõige olulisemat demokraatliku õigusriigi väärtust . Siin ei ole küsimus kampaanias ja ma ei ole kalkuleerinud selle üle, kelle populaarsust see tõstab – ma ei usu, et see kellelegi kasuks tuli, aga siin on küsimus põhimõttes, millest pole võimalik mööda vaadata, mistahes lühiajalistel põhjustel mööda vaadata. On asju mida valitsuse liige ei tohi välja öelda“

Mida tähendas teie enda Napoleoni-teemaline kommentaari Ligi kohta selle aasta talvel? ("Rahandusminister käitus "Foorumi" saates nagu Napoleoni kompleksis vaevlev teismeline tatikas, kes isale vastu haugub,» kirjutas Ossinovski Facebookis tänavu 5. veebruaril - toim)
Selles konkreetses sõnavõtus oleksin võinud lasta ajal settida ja ma poleks pidanud niimoodi ütlema, ma vabandan, see on üks koht kus mina oleks võinud tagasi hoida.

Kui kaugele peaks minema poliitkorrektsusega?
Loomulikult on igal poliitikul oma õigus öelda mida, aga kõigel on oma piir, ja arvestades, mida on Euroopa 20.sajandil üle elanud keele või rahvuse pärast, on Eestis inimestele rahvuse põhjal kleepekate külge panemine vastuvõetamatu.

Haridusminister Jevgeni Ossinovski aadressil viimase meelest solvava kommentaari teinud rahandusminister Jürgen Ligi teatas peaminister Taavi Rõivasele soovist tagasi astuda.

"Olen pärast kaalumist otsustanud rahandusministri ametist tagasi astuda. Teen seda seepärast, et mulle on Eesti riik tähtsam kui minu ametikoht," ütles Jürgen Ligi. "Armastan ka tõde rohkem kui ministriportfelli. Ma usun, et mul on praegu väljaspool valitsust lihtsam tõde ja Eesti riigi mainet kaitsta. Astun tagasi selleks, et valitsusel oleks rahulikum edasi töötada," lisas ta.

"Ma olen oma mitmetitõlgendatava sõnakasutuse eest vabandanud. Aga ma ei saa leppida sellega, et üks fragment jutust ajalootajust, Nõukogude võimu tagajärgedest ning migratsioonist pööratakse konflikti õhutamiseks rahvuste vahel. Ma loodan, et selle eest vabandab minister Ossinovski. Tahtmise korral saanuks ta solvumised lõpetada rahustava sõnumiga," ütles Jürgen Ligi.